Bebeklerde Kilo Alımı Nasıl Olmalıdır?

Bebekler Bir Aylıkken Ne Kadar Kilo Almalıdır?

Bebeğinizin bir aylıkken doğduğu kiloya ek olarak yaklaşık 600 gram ve 1 kilo arasında bir kilo alımı olmalıdır.

Bebeklerde Kilo Alımı Nasıl Olmalıdır?

Ebeveynler bebek sahibi oldukları zaman akıllarında bebeğe nasıl bakmaları ile ilgili sorular oluşur. Bunun yanı sıra ise bebeğinin kilo alımı ve gelişimi normal mi diye de düşünürler. Bebeğin gelişim evrelerinde kilo alımı önemli bir yerde bulunuyor. Bu yüzden de aylık olarak ya da belirli zaman dilimlerinde bebeğinizin belirli bir kiloya ulaşması gerekir. Eğer bebeğiniz olması gereken kilonun çok üstünde ve de çok altında bir değerde ise mutlaka bir uzmana görünmelidir.

Bebekler Bir Aylıkken Ne Kadar Kilo Almalıdır?

Bebeğinizin bir aylıkken doğduğu kiloya ek olarak yaklaşık 600 gram ve 1 kilo arasında bir kilo alımı olmalıdır. Bu aylık kilo alımının çok altında ve üstünde kilo almamalıdır. İlk 3 aylık süre içerisinde günde 20 ila 30 gram arasında bir kilo alır.

Bebeklerde Kilo Alımını Hangi Faktörler etkiler?

Bebeklerde kilo alımını etkileyen bazı faktörler vardır.

Bu faktörleri şu şekilde sıralayacak olursak bunlar;

  • Anne sütünün yetip yetmemesi.
  • Bebeğin iştahı.
  • Genetik faktörler.
  • Sağlıklı olup olmaması.
  • Anomali olup olmama durumu.
  • Doğuştan hastalığı olup olmaması.
  • Bebeğin kaç kilo doğduğu.
  • Yeterli beslenememe.
  • Yarık damak sorunu.
  • Mide ve barsak sorunu.
  • Enfeksiyon hastalıkları.

Tüm bu faktörler bebeğin kilo alımını ve beslenme sürecini etkilediği için üzerinde durulması gerekir. Bu gibi durumlarda kesinlikle doktora başvurulmalıdır. Olumsuz faktörleri ortadan kaldırarak bebeğinizin kilo alımını daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

Sağlıklı Bebeğin Kilo Alımı

Sağlıklı bebeğin kilo alımı aylar ile orantılı olmalıdır. Ay sayısı arttıkça doğru orantı olarak kilosu da artmalıdır. Eğer durum bu şekilde ilerlemiyorsa bir uzmana başvurabilirsiniz. Böylece bebeğinizin sağlık durumunu ve beslenmesini takip etmiş olursunuz.

Bebeğin Beslenmesi

Öncelikle bebeğin bir numaralı besin ihtiyacı anne sütüdür. İlk 6 ayda anne sütü verilmelidir. Bebeğinizin yaşı ilerledikçe ek gıdaların yanı sıra protein, vitamin ve mineraller açısından zengin besinleri bebeğinize yedirebilirsiniz. Boy ve kilo arasındaki ilişkiye bakılarak bebeğin yeterli beslenip beslenmediği anlaşılabilir.

Bebeklerde Ek Gıdaya Ne Zaman Başlanmalıdır?

Bebeğinizin kilo alımı normal seviyelerde seyrediyorsa ek gıda alımına ilk 6 aylık süreçte ihtiyaç duymaz. Fakat bu ilk 6 aylık süreç içinde sütünüz yetmiyorsa sıvı ek gıdalar kullanabilirsiniz. Normal gelişen süreçlerde 6. ayın sonunda ek gıdalara başlayabilirsiniz. Sonuç olarak bebeklerin kilo alımı çok önemlidir. Gereken bakım ve beslenme yapıldığında her şey olumlu gidecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.