Bebeklerde Neler Kabızlık Yapar?

Bebeklerde Kabızlık Neden Olur?

Bebeklerin katı besinlere geçmesi, inek sütünün verilmesi gibi durumlarda bazen kabızlık sorumu baş göstermektedir. Bu alınan besinler ile bebeğin dışkılaması daha sert bir hale gelir ve dışkılama yapmakta bebek zorlanır. Aynı şekilde düzensiz beslenme ve besleme bozuklukları da kabızlık sorununa neden olmaktadır.

Bebeklerde Neler Kabızlık Yapar?

Yeni doğmuş bebelerde çok nadir rastlanan bir durumdur. Bebeklerin genelde kas yapıları zayıf olduğu için dışkılamada bazen zorluk yaşamaktadır. Bundan dolayı yeni anne ve babaların bebeklere nelerin kabızlık yaptığı konusunda araştırmalar yapılmaktadır.

Kabızlık Nedir?

Kabızlık sert ve zor bir dışkılama olarak adlandırılmaktadır. Bu durum yetişkinlerde ve bebeklerde de görülmektedir. Anne sütü ile beslenen bir bebekte kabızlık durumu çok nadir görülmektedir. Bebeklerin dışkılamayı zor yapması kabızlığı beraberinde getiren bur durum olmaktadır. Bebeklerin katı besinlere geçmesinden sonra yeme içmelerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bazı beslenme hayaları yüzünden bebeklerde kabızlık oluşmaktadır. Eğer kabızlık birkaç gün devam ediyorsa kesinlikle ciddiye alınması gerekmektedir

Bebeklerde Kabızlığın Bazı Belirtileri

Bazı beslenme şekillerinden dolayı bebeklerde kabızlık durumu gelişmektedir. Peki, bu kabızlık belirtileri nelerdir?

  • Bebeğin sert bir dışkılama gerçekleştirmesi
  • Geciken dışkılama ve zor bağırsak hareketleri
  • Bebeklerde ağlama ve ağrı belirtileri
  • Bebeğin sürekli bir huzursuzluk içerisinde olması
  • İştahsızlık

Özelliklede katı besin dönemine geçen bebeklerde besinlerin bir uzman tarafından belirlenmesi bu kabızlık olayını ortadan kaldıran bir durum olmaktadır. Kabızlık yaşayan bebeklerin doğru bir beslenme düzeni ile kabızlık sorunları çözüme kavuşturulmaktadır.

Bebeklerde Kabızlık Sorununa Ne İyi Gelir?

Bebeklerde görülen kabızlık sorunlarına bazı beslenme değişiklikleri ile bu sorun çözüme kavuşturulmaktadır. Bebek için egzersizler yaptırmak sindirimlerinin hızlandırılmasını ve bağırsaklarını harekete geçmesini sağlayan bir durumdur. Bebeklere bu egzersizler düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Bu egzersizler kabızlık sorununa iyi gelmektedir. Bebeğe ılık bir banyo yaptırılması kabızlık sorunun önüne geçen bir durumdur.

Bebeklerin sıvı alması kabızlık sorununu çözen bir uygulamadır. Genelde anne sütü ile beslenen bebeklerde ek bir sıvının verilmesine gerek yoktur. Ama bazı durumlarda kabızlık oluşmuş ise ek sıvılar verilmesi kabızlık sorununu kısa sürede çözen bir durumdur. Bebeğin karın bölgelerine yapılan masajlarda kabızlık sorununa iyi gelen bir olaydır. Eper bebeğinizde kabızlık sorumu ile karşılaşırsanız bu uygulamalar bebeğiniz açısından çok iyi olacaktır.

Bebeklerde Kabızlık Neden Olur?

Bebeklerin katı besinlere geçmesi, inek sütünün verilmesi gibi durumlarda bazen kabızlık sorumu baş göstermektedir. Bu alınan besinler ile bebeğin dışkılaması daha sert bir hale gelir ve dışkılama yapmakta bebek zorlanır. Aynı şekilde düzensiz beslenme ve besleme bozuklukları da kabızlık sorununa neden olmaktadır. Bunun için bebeğin düzenli bir beslenme yapısına sahip olması gerekmektedir. Aynı şekilde bebekler üzerinde egzersizler yaptırmak bu sorunun önüne geçilmesinde fayda sağlamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.