Düşük Yaptıktan Sonra Ne Zaman Gebe Kalınır?

Düşük Sonrası Gebelikte Önemli Faktörler

Gebeliğin sonlandırılması ile birlikte başlayan süreçte önemli olan durum genel anlamda kürtaj işleminin yapılması sonrasında başlar. Bu işlem vajina ve uterusa zarar vermeyecek şekilde yapılmalıdır.

Düşük Yaptıktan Sonra Ne Zaman Gebe Kalınır?

Düşük gebe kalan her anne adayı için en kötü sonuçlardan bir tanesidir. Her gebeliğin doğumla sonuçlanması istenmesine rağmen bazı durumlar gebeliğin sonlanmasına neden olabilir. Bunun için düşük yapılmasına sağlıksız bir gebeliğin vücut sistemi tarafından son vermesi olarak bakmak gerekebilir.

Sağlıksız olmasına neden olan etmenlerin sınırlaması ise yoktur. Düşük oluşması durumunda hem anne adayının hem de baba adayının büyük etkiler ile karşı karşıya kalması söz konusu olur. Özellikle ilk gebelik durumunda düşük olması daha da duygusal sarsıntı oluşmasına neden olabilir. Bunun için düşükten sonraki süreç oldukça kritik ve hassas bir dönemdir.

Düşük Yapılması ve Nedenleri

Gebeliğin doğuma kadar devam etmemesi ve 12. haftadan önce sonlanması halinde düşük yapılmış olur. Düşükle alakalı olarak bilinen kesin bir neden olmamakla birlikte genel anlamda bir seleksiyon yani eleme olduğu düşüncesi hakimdir.

Bazı faktörler ise:

  • Gebelikte kromozom anomalisi,
  • Gebeliğin 9 ay sonuna kadar gelişimini engelleyecek bir eşleşmenin olması,
  • Mol yani boş gebelik olması şeklinde sıralanabilir.

Çok fazla neden olmasına karşılık kesin ve doğru olduğu kabul edilen bir nedeni ortaya koymak yanlış olur.

Düşük Sonrası Gebelikte Önemli Faktörler

Düşük yaptıktan sonra anne adayı hem bedensel hem de ruhsal açıdan oldukça zor dönemler geçirebilir. Gebeliğin sonlandırılması ile birlikte başlayan süreçte önemli olan durum genel anlamda kürtaj işleminin yapılması sonrasında başlar. Bu işlem vajina ve uterusa zarar vermeyecek şekilde yapılmalıdır. Aynı zamanda kadının bu süreci atlatabilmesi adına psikolojik destek alması da sağlanabilir.

Ne Zaman Hamile Kalınmalıdır?

Sadece gebeliğin sonlanması olarak değerlendirmek yanlış olur. Anne adayının gebe kalması için yeniden kendini toplaması ve buna kendini hazır hissetmesi gerekir. Çünkü hamilelik hem bedensel hem de psikolojik bir süreçten meydana gelir. Bedenin yeniden bir gebeliğe hazır olup olmadığına doktor kontrolü sonucunda karar verilir. Ardından da kadının kendini psikolojik olarak yeniden anne olmaya hazır hissetmesi gerekir. Çünkü yeniden düşük korkusu yaşayabilir. Bunun için uygun zaman birçok faktöre göre değişebilir. Yine de genel hekim görüşü en az 3 veya 6 ay beklenmesi yönündedir.

Düşük Gebelik Oluşumunu Engelleyen Bir Etmen Midir?

Düşükten sonra korkulan ve kafa karıştıran durumlardan bir tanesi de gebeliğin yeniden oluşmasına engel olup olmayacağıdır. Kürtaj işlemi gereken veya gerekmeyen bir düşük sonrasında yapılan titiz bir operasyon gebeliğin azalmasına etki edecek bir olasılık doğurmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.