Hamileliğin 9. Haftası

Bebeğinizin ilk ultrason görüntüsünü görmek ister misiniz?

Anne adaylarına müjde! Bebeğiniz artık insan şeklini almaya başladı. Onun karnınızda var olan bir insan olduğunu görebileceğiniz ilk haftaya girdik. Gebeliğimiz spor, diyet ve cinsel yaşamda kesinti olmadan mutlu bir şekilde devam ediyor olmalı. Bu haftadan itibaren sık aralıklarla idrara çıkma isteği duyacaksınız. Kasık ağrılarınız da sadece bebeğin büyümesinden kaynaklı olarak rahim duvarına yapılan baskıdan kaynaklanıyor korkmayın! Bebeğinizin bu haftada ilk insan siluetini yansıtması, beslenme alışkanlıklarınıza daha çok önem göstermeniz gerektiğinin belirtecidir. Normal dönemlerden daha fazla sebze tüketimi, mide ve kabız rahatsızlıklarınızın önüne geçecektir.

Artık bu haftada bebeğinizin ultrason görüntüsü tamamen bir insan şeklini almıştır. Bebeğinizin vücudunun büyük bir kısmını tamamladı ve hatta kasları tam olarak çalışır bir vaziyete geldi. Hamileliğin dokuzuncu haftasında bebeğinizin göz kapakları oluşmuş olsa da gözleri kapalı durumdadır. Kalbi dörde ayrılması bu haftada sona ermiş olup, kapakçıkları oluşmaya başlamıştır. Bebeğiniz bu haftadan itibaren embriyo olmaktan çıkıp bir fetüs olmuştur. Baş ve popo uzunluğu yaklaşık olarak 23 mmdir. Fakat bebeğiniz bu haftadan sonra daha hızlı bir şekilde gelişmeye ve kilo almaya başlayacaktır. Bu haftada bebeğiniz her ne kadar dış cinsel organını tamamlamış olsa bile cinsiyeti öğrenebilmeniz için birkaç hafta daha sabretmeniz gerekecektir.

Hamileliğin Dokuzuncu Haftasında Annede Görülen Değişimler
Yine diğer haftalardaki gibi bu haftalarda da çok sık idrara çıkma ve kasık ağrıları atış göstermektedir. Bu durum rahmin iyice büyümesinden başka bir şey değildir. Eğer kasık ağrılarında normalden fazla bir şekildeki durum seyrederseniz mutlaka doktorunuza danışmanızda fayda vardır. Hamileliğin dokuzuncu haftasında annede görülen değişimler dışarıdan yavaşça gözlemlenmekte olup anne artık durumu gizleyemeyecek hal almıştır. Yine bu haftada bel daha fazla kalınlaşma göstermekte ve bazı kıyafetlerinize ne yazık ki girememektesiniz. Hamileliğin verdiği psikoloji ve yeni bir bireyin aileye girecek olması anneyi bir telaşa sokmaktadır.

Hamileliğin Dokuzuncu Haftasında Beslenme
Hamilelik için gerekli olan vitamin ve kalsiyum değerlerini sabit tutmak için iki kişilik yemek hiç doğru bir metot değildir. Hamileliğin dokuzuncu haftasında beslenme açısından bebek için en önemli haftadır. Bu haftada ne kadar dengeli ve düzenli beslenirse bebek bir o kadar sağlıklı dünyaya gelir. Ayrıca hamilelik döneminde yeterli sebze ve meyve tüketilmesi hamilelik dönemlerinde birçok kadının karşı karşıya kalmak zorunda kaldığı kabızlık, mide bulantıları ve kusma gibi sıkıntıları en aza indirir. Hamilelik döneminde bol su tüketimi bebek için faydalıdır. Süt ve bitki çayları da bebek ve anne için yararlı şeylerdir. Fakat bitki çayı tüketilmek isteniyorsa mutlaka dikkatli olunmalıdır.

Hamileliğin Dokuzuncu Haftasında Spor
Spor yapılması günlük hayatta sağlıklı bir şekilde devam etmek için önemlidir. Hamileliğin dokuzuncu haftasında spor olarak yüzme ve hafif, tempolu yürüyüşler yapılmalıdır. Yalnız bu dönemde spor yapılırken mutlaka nabız 140’ı geçmeyecek şekilde dikkatli olunmalıdır.

Hamileliğin Dokuzuncu Haftasında Cinsel Yaşam
Hamilelik dönemi bedensel ve ruhsal değişimlerin fazla olduğu dönem olduğu için annenin cinsel arzusu azalma göstermektedir. Oysa uzmanlar hamilelikte cinsel yaşamın bebek için de fayda sağladığını savunur. Bu sebeple hamileliğin dokuzuncu haftasında cinsel yaşamı son dört haftaya kadar sonlandırmak doğru değildir.

2 yorum

  • elif dedi ki:

    Hamilelikte 9. haftaHAFTA HAFTA HAMİLELİĞİNİZ Tebrikler hamilesiniz!>Hamileliğinizin başlangıcı son adet tarihinizdir> HAMİLELİKTE 9. HAFTA 10PAYLAŞIM Hamileliğinizin 9. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler? Bebeğinizin organları ve kasları tam olarak çalışıyor Bebeğiniz 9. haftasında artık yavaş yavaş bir insana benzemeye başladı. Vücudunun önemli bölümleri oluşmaya başladı, ilerleyen aylarda da bu organların hassas ayarları tamamlanacak. Bebeğinizin kalbinin dört ayrı bölmeye ayrılması tamamlandı ve kapakçıkları da oluşmaya başladı. “Kuyruğu” da tamamen yok oldu. Bebeğinizin organları, kasları ve sinirleri tam olarak çalışıyor. Dış cinsel organları şu anda yerli yerinde ancak kız ya da erkek olduğunu anlayabilmeniz için birkaç hafta daha beklemelisiniz. Gözleri tamamen oluştu ama göz kapakları şu an tamamen kapalı ve 27. haftaya kadar da açılmayacak. Şu anda bebeğinizin küçük kulak memeleri, ağzı, burnu ve burun delikleri hepsi yerli yerinde yalnız biraz birbirinden uzaklar. Plasenta, hormon üretimindeki kritik görevini yerine getirecek kadar yeterli gelişimine ulaştı. Şimdi, bebeğinizin temel fizyolojisinde sıra ve o hızla kilo almayı bekliyor.

  • elif dedi ki:

    Hamileliğinizin 9. haftasında vücudunuz ve bebeğinizdeki gelişmeler neler? Bebeğinizin organları ve kasları tam olarak çalışıyor Bebeğiniz 9. haftasında artık yavaş yavaş bir insana benzemeye başladı. Vücudunun önemli bölümleri oluşmaya başladı, ilerleyen aylarda da bu organların hassas ayarları tamamlanacak. Bebeğinizin kalbinin dört ayrı bölmeye ayrılması tamamlandı ve kapakçıkları da oluşmaya başladı. “Kuyruğu” da tamamen yok oldu. Bebeğinizin organları, kasları ve sinirleri tam olarak çalışıyor. Dış cinsel organları şu anda yerli yerinde ancak kız ya da erkek olduğunu anlayabilmeniz için birkaç hafta daha beklemelisiniz. Gözleri tamamen oluştu ama göz kapakları şu an tamamen kapalı ve 27. haftaya kadar da açılmayacak. Şu anda bebeğinizin küçük kulak memeleri, ağzı, burnu ve burun delikleri hepsi yerli yerinde yalnız biraz birbirinden uzaklar. Plasenta, hormon üretimindeki kritik görevini yerine getirecek kadar yeterli gelişimine ulaştı. Şimdi, bebeğinizin temel fizyolojisinde sıra ve o hızla kilo almayı bekliyor. Not: Her bebek rahimde bile farklı bir gelişim gösterebilir. Bu bilgiler, bebeğinizin gelişimi hakkında size genel bir fikir vermesi amacıyla verilmiştir. Duygusal sallantılarınız daha da sıklaşmış olabilir! Beliniz birazcık kalınlaşmaya başlasa da hala bir hamileye benzemeyebilirsiniz. Siz gene de kendinizi hamile olarak hissedersiniz. Sadece sabah bulantıları ya da birçok kadında görülen diğer semptomlar yüzünden değil, aynı zamanda siz kendinizi duygusal anlamda da gelgitler yaşadığınız için bile hamile olduğunuzu çok rahat hissedebilirsiniz. Duygusal sallantılarınız şimdi daha sıklaşmıştır. “Bir ebeveyn olabilme” konusunda, nöbetleşe olarak kimi zaman mutlu olabilir kimi zaman da korkabilirsiniz. Bu tabii ki çok normal bir durum. Biraz kendinizi akışa bırakmanızda fayda var. Birçok kadın, bu duygusal ruh halinin 6. ve 10. haftalarda alevlendiğini, ikinci dönemde (14 ile 27. hafta arası) biraz yatıştığını ve doğumun yaklaşmasına az bir zaman kala bu ruh çalkantılarının tekrar baş gösterdiğini düşünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.