Sperm Alerjisi (Seminal Plazma Alerjisi)

Cinsel İlişki Sonrasında Neden Alerji Görülür?

Cinsel ilişki sonrasında kadında vajinal farklılıkların görülmesi durumunda kadında sperm alerjisi olduğu söylenebilmektedir. Kadında sperm alerjisinin (seminal plazma alerjisi) görüldüğünden emin olmak için bir kadın doğum uzmanı tarafından muayenenin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Sperm Alerjisi (Seminal Plazma Alerjisi)

Sperm ile temas sonucunda vajinada herhangi bir değişiklik görüldüğü takdirde kişi sperm alerjisine sahip olma durumundan şüphelenebilmektedir. Sperm alerjisi genel olarak cinsel temasın gerçekleşmesinden 10-30 dakika sonrasında görülmektedir. Sperm alerjisi sonucunda meydana gelen ağrı, sancı, kaşıntı gibi durumların ne kadar süreceğine dair kesin bir kanı bulunmamaktadır ve bu durum kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

Hem kadın hem erkek vücudunda bazı mikrop ve yabancı maddelere dair korumanın sağlanmasını bulunan sistemler bulunmaktadır. Sperm alerjisi durumu da aynı şekilde vücudu korumak amacıyla meydana gelir. Sperm içerisinde yer almakta olan protein ve mineraller alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Sperm erkek vücudunun doğal bir unsurudur fakat kadın vücuduna yabancı bir madde olduğu söylenebilmektedir. Bu yabancı maddeyle temas eden vajinada bağışıklık sisteminin aktifleşmesi mümkündür. Bu nedenle kadın vücudunda birtakım alerjik reaksiyonlara neden olabildiği nadiren de olsa görülebilmektedir.

Sperm alerjisi durumunun meydana gelmesi, doğurganlık için herhangi bir engele neden olmamaktadır. Sperm alerjisi interfilite (kısırlık) sebepleri arasında yer almamaktadır. Sperme karşı ciddi derecede vücudu alerjik reaksiyon gösteren kadınların arındırılmış sperm aracılığıyla gebe kalması sağlanabilmektedir. Nadiren bu durumun düşük gebeliğe neden olabildiği bilinmektedir.

Sperm Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Sperm alerjisi özellikle bebek sahibi olmak isteyen kadınlar için ciddi problemlere neden olabilmektedir. Sperm alerjisinden korunmak için bir doğum kontrol yöntemi olan prezervatifler kullanılabilir fakat bu durum bebek sahibi olmak isteyen kadınlar için uygun değildir. Sperm alerjisi durumunda görülebilmekte olan bazı belirtiler bulunmaktadır.

Sperm alerjisi olduğuna dair şüphelenmek için görülmesi beklenen belirtiler şu şekilde sıralanabilmektedir;

  1. Vajinada meydana gelen şiddetli ağrı
  2. Vajinada görülen yanma ve batma hissi
  3. Vajinanın tahriş olması
  4. Cinsel ilişki sırasında meydana gelen ağrı
  5. Cinsel ilişkinin sancılı ve problemli bir hale dönüşmesi
  6. Vajinada kaşıntı ve şişliklerin meydana gelmesi
  7. Nadiren de olsa kolda, bacakta, vücutta ağrı, batma ve şişliklerin meydana gelmesi

Bu belirtilerin görülmesi durumunda kesinlikle sperm alerjisi görüldüğü söylenememektedir. Bu belirtiler görüldüğü takdirde kadının bir kadın doğum uzmanı tarafından muayene edilmesi ve bu muayene sonucunda gerekli tanının konulması gerekmektedir. Tanı sonrasında kişiye uygun tedavi yöntemi uygulanır.

Sperm Alerjisi Nasıl Tedavi Edilir?

Erkeğin sperm sıvısında antikorlar bulunabilmektedir. Bu gibi durumlar yalnızca detaylı muayene sonrasında tespit edilebilmektedir. Bu nedenle herhangi bir alerji durumuyla karşı karşıya olduğunu düşünen kişi mutlaka bir uzman tarafından muayene edilmelidir.

Sperm alerjisi testini gerçekleştirmek için öncelikle sperm içerisinde yer alan antikor oranı tespit edilir. Sperm alerjisi olup olmadığını tespit etmek için cilt testlerine de başvurulabildiği bilinmektedir. Bu test gerçekleştiği takdirde kısa sürede sonuçlandığı bilinmektedir. Sperm alerjisi durumu lateks alerjisi veya idrar yolları ile karıştırılmamalıdır. Bu durumların belirtileri oldukça benzerdir. Bu nedenle ayrımının dikkatli bir muayene sonucu gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Sperm alerjisi tedavisinde bağışıklık tedavilerinden biri olan immuno terapi uygulanabilmektedir. Sperm testi sonucunda spermde aşırı antikor bulunması durumunda kortizon kullanımı da mümkün olabilmektedir. Hangi tedavi yönteminin uygulanacağı hastanın durumuna uygun olarak bir kadın doğum uzmanı tarafından belirlenmektedir.

Biorezonans Metodu Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Genel olarak alerji tedavilerinde uygulanabilmekte olan biorezonans metodunda kişinin vücudunda alerjiye neden olan maddenin ters frekansı verilmektedir. Alerjen bilgisinin silinmesi amacıyla gerçekleştirilen bu yöntemde alerjiye neden olan maddeye vücudun alıştırılması sağlanmaya çalışılır. Sperm sıvısının ters frekansının verilme yoluyla vücudun sperme alıştırılması sağlanır. Bu tedavi yöntemiyle kadın vücudundaki alerji bilgisi yok edilir. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan bu tedavi yönteminde sıklıkla başarılı sonuç alındığı bilinmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.