Tüp Bebek Tedavisi Kaç Kez Denenebilir?

Tüp Bebek Denemelerinin Başarısı Nasıl Arttırılır?

Kadınlarda meydana gelen rahim içinde oluşan yapışıklıklar histeroskopi yöntemi ile düzeltilecek başarı oranı artırılabilir. Var olan hormonal bozuklukların düzeltilmesi de tedaviyi olumlu etkileyecektir.

Tüp Bebek Tedavisi Kaç Kez Denenebilir?

Bir yıl düzenli ilişkiler sonucunda ve herhangi bir korunma olmadan hamile kalınmıyorsa Tüp bebek tedavileri için muayeneler yaptırılabilir. Her 6 kadından bir tanesi kısırlıktan dolayı profesyonel destek almaktadır. Konu ile ilgili bu içeriği hazırlamak üzere Gaziantep tüp bebek doktoru Op. Dr. Abdullah Göymen’e tüp bebek tedavisi hakkında sorular sorduk.

Öncelikle tüp bebek tedavisine aşağıdaki durumlarda başvurulabilir;

  • Sperm sayısı ve kalitesinin düşük olması
  • Rahim kanallarının tıkalı olması
  • Herhangi bir tedavi sormasında gebelik olmamışsa
  • Kısırlık varsa
  • Karın içinde yapışıklık sorunu varsa
  • Endometriozis hastalığında

Bu gibi durumlarda Tüp bebek tedavisi gerekir. Konu hakkında doktorda bilgi almak önemlidir.

Tüp Bebek Tedavilerinde İlk Denemede Başarı Elde Edilir Mi?

Yumurtalama yönteminde bir aylık tedavi sürecinde kişinin hamile kalma şansı yaklaşık olarak %20 kadardır. Bu tedavi süreci gebelik oluşan kadar 3 ya da 4 kez denenebilir. Genellikle ilk tedavi sonrasında olumlu yanıt alanların sayısı fazladır. Tedavi 4. kez de cevap vermezse bu durumda Tüp bebek tedavisine geçilebilir. Günümüzde de gelişen teknoloji ve yöntemler sayesinde başarı oranı git gide artmaktadır. Tüp bebek tedavilerinde deneme sayısı arttıkça yaşa göre başarı oranı da artmaktadır.

Tüp Bebek Tedavilerinde Hamile Kalma Şansını Hangi Faktörler Azaltır?

Bu tedavi yöntemi ile başarı elde edilmesinde yardımcı olan şeylerin başında deneme sayısı, hasta seçimi, doğru tanı ve doğru tedavi yöntemi gelir. Aynı zamanda çiftlerde kısırlık süresi, erkek faktörü ve yaşı dikkate alınarak bir tedavi uygulanırsa bunlar başarıya olumlu katkı sağlar. Peki, Tüp bebek Tedavilerinde gebe kalma şansını hangi faktörler azaltmaktadır?

  • Kadında yaşın 35 ve üzeri olması
  • Yumurtalık rezervinin iyi olmaması
  • Tüplerde hidrosalpenks olması
  • Miyomların olması
  • Sperm bozuklukları
  • Aşırı kilo alma
  • Sigara içmek
  • Evlilik döneminin uzun olması

Bütün bunlar Tüp bebek tedavilerinde gebe kalma durumunu azaltan faktörlerdir.

Tüp Bebek Denemelerinin Başarısı Nasıl Arttırılır?

Tüp Bebek Tedavilerinde alınan olumsuz sonuçlardan sonra tekrar edecek tedavilerde şans azalabilir. Bunun için yeni bir tedaviye başlamak yerine başarısız denemelerin iyi araştırılması daha doğru olur. Sürekli yeni bir tedaviye başlanması insanı psikolojik olarak yıpratmaktadır. Bunun içinde başarısızlığın nedeni araştırılıp ona göre devam edilmelidir. Kadınlarda meydana gelen rahim içinde oluşan yapışıklıklar histeroskopi yöntemi ile düzeltilecek başarı oranı artırılabilir. Var olan hormonal bozuklukların düzeltilmesi de tedaviyi olumlu etkileyecektir.

Tüp Bebek Uygulaması

Çiftler korunmada sağlıklı ilişki yaşadıkları halde gebe kalınmıyorsa bu sorunu çözmek amacı ile tüp bebek tedavisine başvurulur. Bu süreç oldukça stresli olduğu için çiftler birbirlerine destek olmalıdır.

Tüp Bebek Uygulamasında Başarı Oranı Nasıldır?

Tük bebek tedavisinde başarıyı öncelikle kadının yaşı belirler. 20 ve 35 yaş arası kadınlarda Tüp bebek başarı oranı çok daha yüksektir.

Başarısız Tüp Bebek Tedavisi Sonrası Süreci Nasıldır?

Tüp Bebek tedavilerinim başarısız sonuçlanması sorununda yeni bir tedavi geçilmelidir. Sorunun üstüne gidilip çözüldükten sonra tüp bebek tedavisi tekrar denenmelidir. Bu süreçte problemin çözümü çok önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.