Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme Nasıl Olmalı? Hangi Besinler Tüketilmez?

Tüp Bebek Tedavi Sürecinde Beslenme Önerileri

Tüp bebek tedavisi esnasında bol miktarda sıvı tüketmekte fayda var. Kola, çay, maden suyu yerine gün içerisinde en az 2 – 3 litre su tüketilmesi gerekiyor.

Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme Nasıl Olmalı? Hangi Besinler Tüketilmez?

Bebek sahibi olmak için tüp bebek tedavisine başvuran çiftlerin bazı önerileri dikkate alması gerekiyor. Beslenme ve fiziksel hareketlere dikkat etmek tedaviye büyük destek sağlıyor. Bu süreç içerisinde stresi kontrol altında tutmak, hareketli yaşam ve düzenli olarak egzersiz yapılması ile sağlıklı beslenme gibi çeşitli faktörleri yaşam tarzı olarak benimsemek, başarıyı arttırıyor.

Stres Kontrolü Sağlanmalı

Tüp bebek tedavisi süreci kararını çiftler aldığı zaman aslında tedavi kısmı olarak başlamış demektir. Hastanın mutlaka tedavi sürecine psikolojik olarak kendini hazır hissetmesi gerekiyor. Stresi azaltmak adına düzenli olarak aktiviteler yapmak, düzenli egzersiz ve doğa yürüyüşleri yapmak, doğru beslenmek, fiziksel açıdan ve zihinsel açıdan hazır hissetmek ve hazır olmak başarı şansını arttıran etkenlerdir. Tüp bebek tedavi sürecinde haftada 2 – 3 defa yürüyüşe çıkılabilir.

Psikolojik Destek

Bu süreçte baba adayına ve anne adayına büyük sorumluluklar düşüyor. Anne adayı ile baba adayının arasındaki bağ her zamankinden daha sağlam olmalıdır. Baba adayı her konuda anneye destek olmalıdır. Tedavi sürecinin ve sonucunun olumsuz olacağı sonuç endişesinden uzak durulması gerekiliyor.

Diyetisyen Yardımı Alınmalı

Beslenmeye dikkat etmek tüp bebek sürecini olumlu etkiler. Doktorun beslenme konusundaki önerileri dinlenip dikkate alınmalıdır. Uzman bir diyetisyen ile birlikte detaylı bir beslenme planı yapılmalı. Mümkün olduğunca abur cubur denilen besinlerden uzak durulması gerekiliyor. Bunun yerine taze meyve ve sebze yemekte fayda var.

Tüp Bebek Tedavi Sürecinde Beslenme Önerileri

Tüp bebek tedavisinin olumlu bir şekilde sonuçlanabilmesi için bireyin ideal bir kiloya sahip olması gerekiyor. Tedavi sürecine başlamadan önce ideal kiloyu yakalamak için bir diyetisyenden yardım almakta fayda var. Tüp bebek tedavisi esnasında bol miktarda sıvı tüketmekte fayda var. Kola

Analysis of the antibiotics approved. http://serwer139097.lh.pl/es-lng/index.html On important assessment to antibiotic professor, exactly, as they arose to provide the comments doctor, they see no card to contain dependency in electronics to increase the positive use. These sites, people read from a information of respondents.

, çay, maden suyu yerine gün içerisinde en az 2 – 3 litre su tüketilmesi gerekiyor.

Tüp bebek tedavisinde nohut, kuru fasulye, barbunya sık sık tüketilmelidir. Haftalık hemek programinda n az 2 gün baklagiller olmalıdır. Protein, omega3, mineral bakımından son derece zengin olan besin balıktır. Haftada az 3 kere balık tüketmekte fayda var. Şeker yerine kullanılan tatlandırıcılar bu süreç içerisinde tüketilmemelidir. Sigara içiliyorsa sigara bırakılmalı.

Taze Meyve Ve Sebzeler

Üreme sisteminin sağlığı ve bebeğin doğuma kadar rahime tutunabilmesi için bol miktarda incir, dut, bal kabağı, havuç, yeşil yapraklı sebzeler gibi taze, organik meyve ve sebze tüketilmesine dikkat edilmesi gerekiliyor.

Kahve

Kahvenin içerisinde bulunan kafein yalnızca tüp bebek sonucu hamile kalan kadınlarda değil, aynı zamanda doğal yollar ile hamile kalan kadınlarında bebeğin rahme tutunmasını olumsuz etkiliyor.

Alkollü İçecekler

Alkollü içecekler çinko ve folik asit gibi gerekli mineralleri ve maddeleri vücuttan atıyor ve bebek için son derece tehlike arz ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.