Tüp Bebekler Daha Mı Az Yaşıyor?

Yok Artık Daha Neler

Tüp bebek hakkında ülkemizde ne yazık ki yanlış bilinen birçok farklı bilgi var. Tüp bebeğin anne ve babaya ait olmadığı görüşü, toplumda en çok karşı karşıya kaldığımız durum olarak biliniyor. Bilinenin aksine tüp bebek biyolojik olarak anne ve babanın öz bebeği olarak dünyaya gelir. Babanın kendi spermi ve annenin yumurta hücresinin dış ortamda birleşmesi sonucunda tüp bebek uygulanmış olur.

Tüp Bebekler Daha Mı Az Yaşıyor?

Tüp Bebek Daha Az Mı Yaşıyor?

Tüp Bebek tedavisi genellikle normal yollar ile bebek sahibi olamayan kişilerin tercih ettiği yöntemler arasında yer alıyor. Tüp bebek ilk başlarda yapay yollardan döllenme ile ortaya çıkmış olsa da anne rahmine geldikten sonra diğer bebekler gibi tamamen normal yollarla gelişmeye devam eder. Bu yüzden de tüp bebeklerin diğer bebeklerden daha az yaşaması durumu sadece yanlış bilinen bilgilerden bir tanesidir. Tüp bebek tedavisi konusunda ülkemizde ve dünya genelinde yapılan çalışmalar sayesinde özellikle son yıllarda bu konudaki çalışmalar hız kazanmış durumda. Bununla beraber tüp bebek tedavisi sırasında elde edilen başarı oranı da son zamanlarda daha öncelere göre artmış durumda. Alanında uzman kişiler tarafından yapılmakta olan bu tedaviler sayesinde çocuk sahibi olmak isteyen kişiler için birçok çıkış kapısı sunuluyor. Siz de çocuk sahibi olmak istiyorsanız mutlaka tüp bebek tedavisi için uygun olup olmadığınızı araştırmanızı tavsiye ediyoruz.

 

Ülkemizde Tüp Bebek Tedavisinin Gelişimi

Yaklaşık olarak 10 yıldan beri ülkemizdeki tıp alanında yapılan gelişmeler büyük bir şekilde başarı göstermeye başladı. Gösterilen bu başarılar arasında ise tüp bebek tedavileri de yer alıyor. Anne ve babadan alınmış olan sağlıklı gamet hücreleri gerekli olan şartlar sağlandıktan sonra laboratuvar şartlarında birleştiriliyor. Bunun sonucunda ise oluşan zigot hücresi anne rahmine yerleştirilir. Tüp bebek tedavisi önceki yıllarda başarı oranı çok düşük olan bir tedavi yöntemi olduğu için insanlar tarafından genellikle tercih edilmeyen yöntemler arasında yer alıyordu. Fakat günümüzde ise bu durum tamamen değişiklik göstermiştir.

 

Tüp Bebeklerde Sağlık Şartları

Tüp bebek tedavisi ile dünyaya gelmiş olan bebekler diğerlerinden farklı olduğu için doğumdan sonra bir süre kontrol altında tutulmasında fayda vardır. Her ne kadar tüp bebek tedavilerinin büyük bir bölümü başarılı olsa da hala yapılan kontroller aktif bir şekilde devam ediyor. Bebek sahibi olduktan sonra doğumda oluşacak herhangi bir aksilik olursa bebeği kontrol altına almak gerekiyor. Aynı şekilde diğer bebeklerden farklı olarak tüp bebeklerin bakımı sırasında da hassas olmak gerekiyor. Oluşacak herhangi bir anormal durum sırasında vakit kaybetmeden uzman bir doktor tavsiyesi almak sizin açınızdan oldukça avantajlı olacaktır.

 

Tüp Bebeklerde Anne Bakımı

Tüp bebekler dünyaya geldikten sonra anne bakımı da önemli unsurlar arasında yer alıyor. Anne bakımının aktif bir şekilde yapılması ve düzenli olarak süt vermek bebeğin sağlığı için çok önemlidir. Anne sütü içinde bulunan antikorlar bebeğim bağışıklık sisteminin gelişmesi ve sağlıklı bir hale gelmesi için dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Anne sütünün ilk 6 ay boyunca düzenli olarak verilmesi sadece tüp bebekler için değil aynı zamanda normal yollarla bebek sahibi olmuş kişiler için de uygulanması gereken unsurlar arasında yer alıyor. Doğumdan sonra bebekte meydana gelebilecek olan düzensiz süt emme veya iştah azlığı gibi durumlarda ise kendiniz müdahale etmeden önce mutlaka işinde tecrübeli bir doktordan yardım almanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü iştah problemleri bebeklerde sık sık karşılaşılan bir durum olduğu için çeşitli sebeplerden dolayı meydana gelebilir. Bu yüzden de yanlış bir tedavi yöntemi uygulamadan doğru adımlarla problemleri çözmek gerekir.

 

Tüp Bebek Sahibi Olmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Eğer normal yollardan bebek sahibi olamıyorsanız ve son çare olarak da tüp bebek yöntemini denemek istiyorsanız öncelikle bu tedavi için uygun olup olmadığınız konusunda kontrollerden geçmeniz gerekiyor. Doktorlar gerekli olan kontrolleri yaptıktan sonra sizin bu tedavi için uygun olup olmadığınızı söyleyecektir. Tedavi için uygun olduğunuz belli olduktan sonra ise gerekli şartlar sağlanarak anneden yumurta hücresi ve babadan da sperm hücresi alınacaktır. Alınan bu hücreler canlı kalacak şekilde hazırlanmış olan ortamlara alındıktan sonra vücut dışında birbiri ile birleştirilir ve bebeğin oluşması için ilk adım olan zigot halini alır. Zigot hücresi sorunsuz bir şekilde oluştuktan sonra ise yeterli kadar büyümesi için anne rahmine ihtiyaç vardır. Zigot hücresi gerekli şartlar ile beraber anne rahmine yerleştirilir ve daha sonra büyümeye bırakılır. Zigot, anne vücuduna girdikten kısa bir süre sonra morulla adı verilen çok hücreli hale gelir ve bu evreden sonra da sürekli olarak değişikliklere uğramaya devam eder. Hamilelik sırasında bebeğin durumunu öğrenmek için düzenli olarak kontrollere gitmeniz de oldukça uygun bir seçim olacaktır.

 

Tüp Bebek Tedavisinin Ücreti Ne Kadardır?

Tüp bebek tedavisi olmak isteyen anne ve babaların kafasını en çok karıştıran sorulardan bir tanesi de bahsetmiş olduğumuz bu tedavinin maddi olarak nasıl bir yük getirdiğidir. Devlet bildiğiniz gibi sağlık alanındaki birçok konuda maddi olarak vatandaşlara destek sağlıyor. Fakat tüp bebek tedavisi için tamamen maddi ihtiyaçları karşılaması gibi bir durum söz konusu değildir. Bebek sahibi olmak için tüp bebek tedavisini uygulamak istiyorsanız ortalama olarak 5000 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Bunun yanında ise bahsetmiş olduğumuz bu fiyatlar hastane türüne göre değişiklik gösteriyor. Fiyat konusunda çok daha net bir bilgi almak istiyorsanız da çevrenizde bulunmakta olan hastaneleri arayarak fiyat bilgisi alabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.