TÜP BEBEK NEDEN BAŞARISIZ OLUR?

Tüp Bebekte Başarı Oranını Artırmanın Yolları

Anne rahminde oluşması beklenilen bebeğin doğal bir şekilde oluşmaması neticesinde tüp bebek uygulamalarına başvurulmaktadır. Fakat öyle zamanlar vardır ki tüp bebek uygulamaları da % 100 pozitif sonuç verememektedir. Peki başarı oranını artırmak için ne yapmalı?

TÜP BEBEK NEDEN BAŞARISIZ OLUR?

Her çift, aslında evliliklerinin bir bebekle taçlanmasını hayal eder. Fakat kimi zaman vardır ki çok istenilen ve kucağa alınmak istenen o küçük Melek bir türlü doğmaktadır, olmamaktadır. Anne rahminde oluşması beklenilen bebeğin doğal bir şekilde oluşmaması neticesinde tüp bebek uygulamalarına başvurulmaktadır. Fakat öyle zamanlar vardır ki tüp bebek uygulamaları da %100 pozitif sonuç verememektedir.

Tüp Bebek Tedavisinin Başarısızlık Sebepleri Nelerdir?

Anne baba unvanını almak isteyen çiftler aylar hata seneler boyunca korunmasız bir şekilde gerçekleştirmiş oldukları birlikteliklerine rağmen gebelik elde edemedikleri için tüp bebek tedavisi uygulamalarına başvurmaktadırlar. İlk etaplardaki denemelerde İstenilen neticelere ulaşılamadığında ise bu durum oldukça üzücü bir durum meydana getirmektedir. Tüp bebek tedavisi uygulamalarının başarısız olmasına çiftlere hasta tedavi planlamalarının uygulanmaması veya en kaliteli yumurtanın seçimi işlemlerinin yapılması yerine daha fazla sayıda yumurtaların elde edilmesini düşünmemek yol açmaktadır.

Her Hasta Bireye Özgü Tüp Bebek Tedavi Yöntemleri

Genel itibariyle tüp bebek tedavisi uygulamalarının başarısız sayılabilmesi için en az 3 defa tüp bebek denemelerinin gerçekleştirilmesi ve başarısız sonuç alınması gerekir. Gebeliğin sağlanamamasında en çok rastlanılan problem, baba ve anne adaylarında hiçbir problem yok iken embriyonun iyi bir halde gelişim gösterememesidir. Bunun için ise destekleyici çeşitli tedavi yöntemleri ile yumurtanın kalitesinin artırılması gerekir. Böylelikle embriyonun elde edilmesi sağlanmış olur.

Yüksek Dozda Yumurta Elde Etmek Yerine Az Dozda Kaliteli Yumurtalar Elde Edilmeli

Yüksek doz ile çok fazla sayıda yumurta oluşturulabileceğini düşünmek ve bu düşünce ile yumurtanın kalitesinin arka plana atılması Aslında embriyonun gelişimini olumsuz açıdan etkileyen bir tedavi felsefesidir. Fazla sayıda yumurta elde etmenin hamile kalma ihtimalini yükseltecek düşüncesi tamamen yanlıştır.

Tam aksine bu durum tüp bebek tedavisi uygulamalarının pozitif başarı elde edilmesine manidir. Tüp bebek tedavisi uygulamalarındaki yeni gelişim ve yaklaşımlarla yüksek, doğrudan kaçınılması ve daha düşük dozda kullanılması ile sayı bakımından az fakat kalite bakımından yüksek yumurtalar elde edilmesi mümkündür. Yüksek doz ilaç verildiğinde hızlı bir şekilde gelişim gösteren yumurtalar döllenme sonrasında rahimde tutunamamaktadır.

Doğru Zamanlama Tüp Bebek Başarı Oranını Artırır

Genel itibariyle tüp bebek tedavisi, anne adayının kendini uygun hissettiği en doğru zamanda tedaviye alındığı ve böylelikle başarı oranının oldukça yüksek olduğu süreçler vaat edilmektedir. Anne adayından adet dönemi içerisinde alınan biyopsilerv aracılığı ile ayın hangi gününde hamile kalmasının daha uygun olduğunun tespit edilmesi ve bunun çiftlere önerilmesi tüp bebek tedavisi yönteminin daha da başarılı olmasını sağlamaktadır.

Ayrıca tüp bebek tedavisi uygulamalarının başarılı olabilmesi amacıyla çiftlerin hekim tarafından belirlenen bütün seanslara kesinlikle riayet etmeleri ve bir tek seansı bile kaçırmamalı gerekir Çünkü bütün seanslar birbiriyle bağlantılı Labirent gibi aşamalardan meydana gelmektedir. Labirent gibi bu aşamalardan herhangi bir tanesi kaçırıldığı vakit bütün aşamalar çöpe gidecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.