7 Aylık Bebek Gelişimi

Artık onunla mama sandalyesinde yemek yiyebilirsiniz.

Bebeğiniz bu dönemden itibaren kendi etrafında dönebilen, kendi başına desteksiz oturmaya tam olarak alışmaya başlamış, oturduğu yerden önündeki bir nesneye kalkmadan elleri ile uzanabilir ve onu alma eylemi gerçekleştirebilir. Bebeğiniz bu dönemde sebep sonuç ilişkisini de göz önüne almaya başlamıştır. Yaptığı hareketler sonucunda ona vereceğiniz tepkiler onun ilerleyen dönemlerdeki karakteristik özelliklerini belirlemede etkin rol oynayacaktır.

7 Aylık Bebek Gelişimi

Bebeğiniz bu dönemde neler yapabilir?
Yedi aylık bebekler, desteksiz oturma eğiliminde oldukça gelişmiş olduklarını gösterebilmektedir. Bu arada belirtmek isteriz ki bazı bebeklerde bu durum sekiz aylık süreçte yerine oturacak, ancak o zaman desteksiz oturma eylemlerinde bulunacaktır. Yüzükoyun uzanırken el bilekleri ve dirseklerine yakın olan bölgelerden destek alması, emekleme eğiliminin ilk belirtileridir. Onun refleks ve kas gelişimi ile becerilerini geliştirmek için ilk hamlede uzanamayacağı yerlere biberon, oyuncak gibi ilgisini çekecek nesneleri koyabilirsiniz.

Artık görsel hafızası oldukça gelişmiş olan bebeğiniz büyük resimlerdeki ayrıntıları görmeye, tanıdık simaları veya nesneleri ayırt etmeye başlamıştır. Bununla birlikte anne ve babasının hareketlerini de taklit etmeye çalışması onun görsel gelişiminin ne aşamada olduğunun en büyük göstergelerinden birsidir.

Ulaşmak istediği bir nesne için elleri ile parmaklarını uyum içinde çalıştırmayı da öğrenen bebeğiniz artık vücudunun tüm organlarını aktif olarak kullanabiliyor sayılabilir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi yüzükoyun yatarken el ve bileklerinden destek alan bebeğiniz bu şekilde hareket etmek için ayaklarının da işe yaradığını fark edecek ve emeklemeye başlayacaktır.

Artık ismiyle çağırdığınızda fark edecek ve tepki verecektir. Görsel becerilerinin gelişmesiyle birlikte isim ve tanım hafızası da gelişimini sürdürmektedir. Bu dönemlerde sevildiği veya azarlandığını mimiklerinizden ve ses tonunuzdan ayırt edebilir. Artık iki heceyi birleştirmeye başlayacaktır. Ne kadar anlamsız olsa da sizler bunu ayırt edebilirsiniz.

Onun Güvenliğini Sağlayınız!
Artık hareket kabiliyeti oldukça gelişmiş, yerinde duramayan bebeğiniz sürekli hareket halinde olmasından dolayı düşme gibi durumlarla karşılaşabileceğinden oldukça dikkatli davranmanız gerekmektedir. Bebeğinizin ulaşabileceği yerleri hesaplayarak güvenlik önlemleri almaya başlayabilirsiniz. Elektrik prizlerini bir süre kapatmanızda fayda olacaktır. Bebeğinizin boyunun yetebileceği yerlerden kesici ve delici aletleri almanız da alınabilecek önlemler arasında oldukça önemli bir sıraya sahiptir. Eviniz iki katlı ve merdiven ev içerisinden ise merdiven önlerine sürekli kapıya benzer bir nesne koymanız olası kazaların önüne geçmenizde yardımcı olacaktır.

Banyo Yapmaya Gidelim mi?
Bebeğinizin artık bebek banyosunda banyo yapması, sizin de onunla birlikte ıslanmanız ve keyifli anlar geçirmeniz onunla diyaloğunuzun gelişiminde etkili olmasına yarayacaktır.

7 Aylık Bebekler Nasıl Desteklenmelidir?
Bebeğinizin bu dönemde yürüme ve hareketlilik eğilimlerini doğru yönlendirmeniz, onunla sürekli diyalog halinde kalmanız, ağzından çıkan tek heceli seslerin o anki hareketlerinden anladığınız kadarıyla anlamlandırmanız onun tüm gelişiminde büyük etken oynayacaktır. Ona sürekli sevdiğinizi söyleyin, onunla birlikte gülümseyin, aynanın karşısına geçin ve onu göstererek, şirinlik yaparak gülümsemenin keyfini çıkarın. Ne kadar eğlendiğini göreceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.