Orgazm Nedir? Kadınlar Nasıl Orgazm Olur?
Sezaryen Sonrası Gaz Çıkarma Problemi
Sezaryen doğum sonrasında anne de bazı sıkıntılar oluşmaktadır. Bunlardan birisi ise gaz problemidir. Peki sezaryen sonrası gaz nasıl çıkarılır?
Sezaryen doğum sonrasında anne de bazı sıkıntılar oluşmaktadır. Bunlardan birisi ise gaz problemidir. Gaz neden olur ve nasıl çıkarılır bunları yazımız da detaylı olarak bulabilirsiniz. İlk olarak sezaryen doğum nedir bunu bilmeliyiz. Normal doğum yapmak için sağlık problemlerinin uygun olmaması durumunda cerrahi operasyon ile bebeğin dünyaya gelmesi işlemine sezaryen denmektedir. Sezaryen ameliyatı sonrasında doktorlar annenin gazının çıkmasını beklerler. Çıkmadığı durumda anneyi taburcu etmezler.
Bu nedenlerden kaynaklı olarak anne normal doğum yapamamaktadır. O yüzden mecburen sezaryen doğum gerçekleştirilir.
Sezaryen doğum sonrasında en sık görülen sıkıntılar arasında gaz çıkaramama ve kabızlık olmaktadır. Gaz çıkarılmadığı durumda annenin taburcu olması mümkün olmamaktadır. Sezaryen ameliyat esnasında annenin bağırsakları dışarıya çıkarılır. Bebek alındıktan sonra tekrar yerine yerleştirilir. Yerleştirilme sırasında bağırsaklara hava dolar buda gaz oluşmasına neden olur.
Bağırsakların ameliyat esnasında karışması durumunda gaz çıkarma sıkıntısı oluşabilir. Gaz çıkarmak bu yüzden çok önemlidir. Doğumdan sonraki güne kadar gaz çıkmazsa eğer bağırsak dolaşması oluşabilir. Bağırsak dolaşması olma durumunda küçük bir operasyonla bu durum düzeltilir. Böylelikle gaz problemi çözülür.
Sezaryen ameliyat sorası en çok karşılaşılan ve oldukça ağrılı olan gaz problemi korkulanlar arasındadır. Ameliyat yerlerinin ağrıması ve gaz çıkaramama anne için oldukça ağrılı olmaktadır. Peki, gazın çıkarılması için neler yapılabilir?
Eğer gaz sorununuz uzun süre devam ederse mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Doktor sorununuzu belirler ve buna uygun tedavi edici ilaçlar önerir.
Doğum sonrasında özellikle ilk üç ay anne gaz yapıcı besinlerden uzak durmalıdır. Kalsiyum bakımından güçlü olan süt ve süt ürünlerini düzenli tüketmelidirler. Bol bol su içilmelidir. Gazlı içeceklerden uzak durulmalı bunların yerine süt veya hoşaf tercih edilmelidir. Yumurta, tavuk, balık, sebze yemekleri ve gaz yapmayan baklagiller tüketilmelidir. Meyve tüketilebilir. Özellikle yeşillikler (maydanoz, biber, marul gibi) ile yapılacak salatalar yenmelidir. Karnabahar, pırasa, brokoli gibi haşlanmış yiyeceklerden uzak durun.
Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.