Sonohisterografi Nedir?
10 maddede hamile olup olmayacağınızı öğrenmek için hamilelik belirtileri yazımızı okumanız yeterli.
Hamilelik belirtileri her kadında farklı seyreden belirtilerdir. Kimi kadın bu belirtileri daha yoğun yaşarken kimi kadın ise oldukça hafif atlatabilir. Belirtilerin yoğun yaşandığı gebeliklerde bu işaretler yol gösterici olabilmektedir. İşte, hamile olduğunuz şüphesini ortaya koyan 10 madde!
Her hamilelik birbirinden farklıdır. Aynı kadının yaşadığı farklı gebeliklerdeki belirtiler dahi farklılıklar gösterebilir. Bu durum oldukça normaldir. Çünkü her gebelik kendine özgüdür. Ancak birtakım gebelik belirtileri vardır ki çoğu kadın bunları yaşayabilmektedir. Bu gebelik belirtilerini 10 maddeden sıralayabiliriz.
Duygusal değişim
Hamilelik, vücudun hormon dengesinde birtakım değişikliklere yol açan bir durumdur. Hormon seviyelerindeki değişiklikler de kişide duygusallığa yol açabilir. Bu duygusallık bir reklama, bir kedi yavrusuna hatta durup dururken bile ağlamaya neden olabilir. Duygusal değişim adet öncesi dönemde de ortaya çıkan bir durumdur.
Göğüslerde hassasiyet
Gebelik belirtilerinden biri de göğüslerdeki değişimdir. Bu dönemde göğüslerde hassasiyet artar. Daha şişkin ve sert bir görünüm alır. Vücutta artan progesteron ve östrojen hormonları göğüslerdeki kan miktarının ve basıncının artmasına neden olur. Bu da şişlik yaratır. Göğüslerdeki bu hassasiyet ve şişlik adet dönemi öncesinde de oluşabilmektedir.
Yorgunluk ve uyku hali
Gebelik kişide sürekli bir uyku hali olmasına neden olabilir. Bu da yorgunluğa ve halsizliğe neden olur. Bebeğin eşi olarak da bilinen plasentanın gelişimi için vücut daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu da kişinin kendini yorgun hissetmesine neden olur.
İdrara çıkmada sıklık
Vücuttaki hormon seviyelerinde gerçekleşen değişim sık idrara çıkmaya neden olur. Bu sayede vücut kendini toksinlerden arındırır ve bebeğe temiz bir ortam hazırlar. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde görülen sık idrara çıkma durumu ise rahmin büyümesi sonucu idrar kesesine baskı yapmasıyla gerçekleşir.
Mide bulantısı ve kokulara karşı hassasiyet
Mide bulantısına neden olan durum yine hormonlardaki değişimdir. Bu dönemde mide bulantısına bağlı olarak kusma da görülebilir. Mide bulantısı gebeliğin belirtileri arasında olmasına rağmen bazı kadınlar hamilelik dönemlerinde mide bulantısı çekmezler. Bu durum değişkenlik gösterebilir. Kokulara karşı olan hassasiyet de gebelik durumunda artış gösterir.
Aşerme
Gebelik belirtilerinden biri de aşermedir. Bu dönemde kadın bazı yiyeceklere aş erirken bazılarına karşı hassasiyet geliştirebilir. Bu da bazı yiyeceklerden uzak durulacağı anlamına gelir.
Yüksek vücut ısısı
Vücut ısısı yumurtlamayla birlikte 0,5 derece kadar artış gösterir. Bu durum eğer gebelik varsa devam eder. Gebeliğin olmadığı takdirde ise vücut ısısı normale döner.
Şişkinlik
Gebelik belirtilerinden biri de ödem ve şişkinliktir. Bu dönemde vücut su tutacağı için tuzlu yiyecekler tüketmemeye özen göstermek gerekir. Hafif egzersizler yaparak şişkinliği azaltmak mümkün olacaktır. Açık hava yürüyüşleri yaparak hem şişkinliği azaltabilir hem de fazla kilo almayı engelleyebilirsiniz.
Adetin gecikmesi
Adetin gecikmesi gebelik belirtileri arasındaki en dikkate alınması gereken durumdur. Eğer düzenli olarak adet gören biriyseniz adet gecikmesi gebelik ihtimalini arttırır. Adet dönemine denk gelen implantasyon (yerleşme) kanaması adet kanamasıyla karıştırılmamalıdır. Bu kanamanın miktarı azdır ve kısa sürer.
Gebelik testi
Hamile olup olmadığınızı anlamanın kesin çözümü adet günü geçtikten sonra gebelik testi yapmaktır. Eğer sonuç negatif çıkmış ancak hala adet olmamışsanız birkaç gün sonra testi tekrarlamak gerekir. Adet kanaması olmamasına rağmen gebelik testi sürekli negatif çıkıyorsa kan tahlili yaptırarak en doğru sonucu almak gerekir.
Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.
7 yorum
Öncelikle paylaşımızın için teşekkürler , bu maddeler merak uyandırıcı hepsini dikkatlice okudum ve gözden geçirdim.Bazı maddelere göre hamilelik kaçınılmaz fakat istisna durumlarda olabilir diye düşünüyorum.Eşimle ilk ilişkilerimizde gördüğüm bazı belirtiler vardı fakat gebelik söz konusu değildi.%100 sonuç alabileceğimiz testler varmı?
bisey sormak istiyorum ya benim 1 haftadır cok kasık aģrilarım var bugun 27.gün ve ben 31-33 gunde bir adet oluyorum bazen daha erken eşimle yaklaşık 1 yildir korunmuyoruz acaba hamilelik olabilirmi boyle.kasık agrisi cekipte hamile olunabiliyormu sanki kasıklarimda biseyler geriliyor gibi yardımcı olursanız sevinirim
benimde adetim beş gün gecikti ben de nomalde 25-26 günde bir adet olurum hiç gecikme yaşamazdım
ama 5 gündür adet görüyorum çok sancım var açık renk akıntı var test yapmak için erkenmi acaba ,erken diye de yapmadım diğer yandan dan da pozitif çıkmasını istediğimden cesaret edemiyorum.
ben 13 haftalık hamileyim baş Ağrım çok fena ağrıdan gözlerimi açamıyorum,parol kullansam olurmu ,iyi diyende kötü diyende var napsam geçer ,doktorum izinde olduğu için muayeneye gidemedim
merhabalar,ben 1 yılıkk evliyim. 5-7ay çocuk düşünmedik . 3.. Ayımda doğum kontrol hapı kullandım ama doktor tavsiyesi ile değil. Çocuk istemeye başlayalı da iltihaplanma sorunu yaşıyorum ve sonraki ayda prolaktin hormonumun yüksek çıktığı tespit edildi. Bunlar gebeliğe engel deniyor sizce ne yapmam gerek, ayrıca siteniz için teşekkürler çok faydalı bilgiler var.
Eşimle ilişkiye gireli 17 gün oldu bende 8 nisanda adet oldum ve daha adetim devam ediyor. karnımda bi şişlik var eşim umutlanir diye kimseye soramıyorum nasıl bi yol izlemeliyim
Korunanların çocuğu geç mi oluyormuş,bizde 1 yıl kadar korunduk 2 yıllık evliyim ve 1 senedir uğraşıyoruz bi sıkıntımızda yok ama hamilelik gerçekleşmedi.