Doğumdan Sonra Süt Üretimi Nasıldır?
Hamilelikte Enfeksiyon Riskleri Nelerdir?
İnfeksiyon olarak da geçmekte olan enfeksiyon hastalıkları, ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bakteri, virüs, parazit (mikroorganizmalar) enfeksiyon hastalıklarına neden olmaktadır. Gebelikte enfeksiyon hastalıkları ise bebeğin sağlığını ve gelişimini doğrudan etkileyebileceği için mutlaka dikkate alınmalıdır.
Gebelikte görülen enfeksiyon hastalıkları, bebeğin sağlığını etkileyen ve etkilemeyen olmak üzere iki şekilde ele alınabilmektedir. Gebelik döneminde ortaya çıkan enfeksiyon hastalıkları arasında başlıca; grip, ishal ve nezle rahatsızlıkları yer almaktadır. Bu rahatsızlıklar genellikle bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkilemez. Rahatsızlıklardan bir kısmı kendiliğinden geçmekteyken bir kısmı ise antibiyotik tedavisi ile geçmektedir. Kızamıkçık ve CMV enfeksiyonları ise hamilelik döneminde görüldüğü takdirde bebeğin sağlığını ciddi oranda olumsuz yönde etkileyebilmektedir ve doğumsal anomalilere yol açabilmektedir.
Gebelikte Hangi Enfeksiyon Hastalıkları Görülür?
Hamilelikte sıklıkla ortaya çıkan enfeksiyon hastalıkları şu şekilde sıralanabilmektedir;
Gebelikte Enfeksiyon Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir?
Enfeksiyon hastalıklarının belirtilerinde kişiden kişiye ve hastalıktan hastalığa değişiklik görülebilmektedir. Bazı durumlarda kişilerde herhangi bir belirti görülmeden enfeksiyon hastalıklarının görülebildiği unutulmamalıdır. Bu nedenle kişiler, belirtilere sahip olmaya gerek duymadan mutlaka genel sağlık kontrolünü tam donanımlı bir sağlık kuruluşunda yaptırmalıdırlar. Gebelikte enfeksiyon belirtileri başlıca yüksek ateş, halsizlik ve gün içerisinde sık bir şekilde yorgun hissetme şeklinde sıralanabilmektedir.
Gebelikte Enfeksiyon Hastalıkları Nasıl Önlenir?
Enfeksiyon hastalıkları bazı durumlarda önlenebilmektedir. Kişilerin enfeksiyon hastalıklarına yakalanmamaları adına almaları gereken önlemler şu şekilde sıralanabilmektedir;
Enfeksiyon Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?
Enfeksiyon hastalıkları hamilelik döneminde oldukça yaygın bir şekilde görülmektedir. Tedavi yöntemi belirleme aşamasında ilk olarak hastalığın etkenleri dikkate alınır. Bunun ardından hastalığın geçirildiği tarih, şiddeti ve bebek açısından herhangi bir olumsuz etkisi olup olmadığı gibi unsurlar göz önünde bulundurulur. Enfeksiyon hastalıkları görüldüğü takdirde, tüm bu faktörler dikkate alınarak alanında uzman doktor tarafından en uygun tedavi yöntemi belirlenir. Bu tedavi yöntemleri arasında ağrı kesici, antibiyotik ve ateş düşürücü kullanımı gibi durumlar yer almaktadır. Kişilerin bir uzmana danışmadan bu ilaçları kendi inisiyatifleri ile kullanmaları kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Kişiler bilinçsiz bir şekilde ilaç kullandıkları takdirde hastalığın tedavi edilmemesiyle birlikte bebeğe zarar verebilmektedirler.
Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.