Bebeği Sağlıklı Emzirme Teknikleri

Bebek Nasıl Emzirilmeli?

Bebekleri beslemek birçok anne için ilk aşamada stresli bir iştir. Ancak anne olmanın içgüdüsü ile bebeği emzirmeye başlayan anneler birçok bilimsel tekniği uygular ise daha başarılı bir sonuç elde eder.

Bebeği Sağlıklı Emzirme Teknikleri

Bebekleri beslemek birçok anne için ilk aşamada stresli bir iştir. Ancak anne olmanın içgüdüsü ile bebeği emzirmeye başlayan anneler birçok bilimsel tekniği uygular ise daha başarılı bir sonuç elde eder. Bu yazıda, emzirme konusunda daha sağlıklı olarak bilinen teknikler açıklanacaktır.

Bebekle İlk Temas ve Emzirmeye Başlama

Bebeği emzirmeden önce doğru şekilde tutun. Bebeğinizi kendinize yakın tutmak vücudunuzun süt üretmeye başlamasına ve bebeğinizin beslenme alışkanlıklarını uyandırmasına yardımcı olacaktır. Böylece bebeğiniz memenizi daha erken aramaya başlayacak ve vücudunuz daha fazla süt üretecektir. Bebekler genellikle doğumdan sonraki ilk saat içinde daha uyanık ve süt içmeye ilgi duyarlar. İlk beslenmeden sonrasına kadar bebeğinizle sık sık temas edin.

Yarı Oturma Pozisyonu İle Emzirme

“Biyolojik beslenme” olarak da adlandırılan yarı oturma pozisyonu, genellikle annelerin doğumdan itibaren test ettikleri ve benimsedikleri ilk pozisyondur. Bebeğiniz doğumdan itibaren göğsünüze veya karnınıza yerleştirilirse, içgüdüsel olarak göğsünüzden birine gidecek ve onu emmeye çalışacaktır. Buna “yeni doğan taraması” denir. Cilt teması, emme içgüdüsünü uyarırken, düzgün bir şekilde bebeğin kilitlenmesine yardımcı olur ve bebeği yerinde tutar.

Anneye Karşı Göbek Pozisyonu İle Emzirme

Bu, kendinizi emzirirken hayal ettiğinizde düşündüğünüz klasik konumdur. Bu pozisyon dümdüz durduğunuz, bebeğinizin yan tarafında, başının ve boynunun ön kolunuzda ve vücudunuzda karnınıza yaslandığı, “anneye karşı göbek” pozisyonunda olduğu anlamına gelir. Bu duruş çok popüler, bir yeni doğanın en basitlerinden biri değildir, çünkü diğer pozisyonlar kadar desteklemez. Arkanıza bir yastık veya yastık ve bebeğinizi veya kollarınızı desteklemek için dizlerinize bir bakım yastığı koymak, sırtınızdaki veya omuzlarınızdaki ağır gerginliği önlerken size daha fazla destek verebilir. Bir bakım yastığı kullanıyorsanız, bebeğin çok yüksekte olmadığından emin olunmalıdır.

Rugby Pozisyonu İle Emzirme

Bu pozisyonda, bebeğiniz ön kolunuz üzerinde dururken oturuyorsunuz. Bebeğin vücudu yanınıza, ayakları sandalyenin arkasına ya da oturduğunuz başka bir koltuğa yerleştirilir. Bu pozisyon başlangıçta da yararlıdır, çünkü bebeğinizi kontrol eder ve yüzünü görürsünüz. Vücudunuza bu yakınlık aynı zamanda çocuğunuzun kendini güvende hissetmesine yardımcı olur. Bu pozisyon, sezaryen, ikiz, prematüre bebek veya bu pozisyonda büyük göğüsleri olan kadınlar için önerilir.

Bebeği Yanınıza Yatırırken Emzirme

Bu pozisyon rahat gece beslemeleri ve yatakta ya da koltukta emzirme için ideal pozisyondur. Sezaryen doğum yapılmışsa veya dikişleriniz varsa, yanınızda yatan emzirme, oturmaktan daha rahat olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.