Tüp Bebekte Kaç Tane Yumurta Toplanır?

Yumurta Kalitesini Arttırmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Yaş ilerledikçe yumurtalarda azalma görülmektedir. Bu da döllenme sırasında bazı sorunlar yaratmaktadır. Bu sorun hamilelik süreçlerinde sorunlara yol açmaktadır. Bu yumurtaları kaliteli bir konuma getirmek için yapılması gereken bazı şeyler bulunmaktadır.

Tüp Bebekte Kaç Tane Yumurta Toplanır?

Bebek sahibi olmak isteyip de olamayan insanlar için uzun yıllardan beri tüp bebek tedavisi yöntemine gidilmektedir. Genel olarak sperm kalitelerinin düşük olması, kısırlık yumurtalıklarda oluşan enfeksiyonlar nedeni ile döllenmenin gerçekleşememesi durumda eşler uzman yardımına başvurmaktadır. Başvurulma nedenleri ise tüp bebek sahibi olmak istemeleridir. Kadın yumurtaları ve erkek spermi bir laboratuvar ortamında birleştirilmesi sağlanıyor. Bu olay tüp bebek tedavisi olarak adlandırılmaktadır.

Döllenme yapıldıktan sonra embriyo gelişimini ilk olarak bir laboratuvar ortamında geçirmektedir. Daha sonrasında ise anne rahmine yerleştirilir. Normal bir hamilelikten bu olayın bir farkı yoktur. Tüp bebek tedavisinde toplanacak olan yumurta sayısı değişiklik göstermektedir. Fakat 1 ve 31 sayısı arasında yumurta toplanması gerçekleştirilmektedir. Bu yumurta toplama işlemi 35 dakika civarlarında süren bir işlem olmaktadır. Yumurtanın kaliteli olması yumurta sayısından çok daha önemli bir konu olmaktadır.

Yumurta Kalitesini Arttırmak İçin Ne Yapılmalıdır?

Yaş ilerledikçe yumurtalarda azalma görülmektedir. Bu da döllenme sırasında bazı sorunlar yaratmaktadır. Bu sorun hamilelik süreçlerinde sorunlara yol açmaktadır. Bu yumurtaları kaliteli bir konuma getirmek için yapılması gereken bazı şeyler bulunmaktadır.

Bunlar;

  • Egzersiz yapmak
  • Bol bol su tüketmek
  • Düzenli bir uyku sistemine geçmek
  • Kahve, çay ve varsa alkol tüketiminin azaltılması

Bunlar yumurta kalitesini arttıran bazı unsurlardır. Sağlıklı beslenme yumurtalar için oldukça önemli bir unsur olmaktadır.

Aşılama ile Tüp Bebek Tedavileri Arasındaki Fark Nedir?

Bebek sahibi olmak isteyen çiftler bazen doğal yollarla bu isteklerine kavuşamamaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşıldığında tüp bebek ve aşılama tedavileri uygulanmaktadır. Bu tedaviler çiftlerin anne baba olmalarına yardımcı olan bir süreçtir. Anne baba üzerinde yapılan muayeneler sonucunda uygun olan tedavi yöntemi seçilmektedir.

Tüp Bebek Tedavisindeki Riskler Nelerdir?

Tüp bebek tedavisi küçükte olsa bazı riskler barındırmaktadır. Bunlar çoklu gebelik, erken doğum, düşük riski, dış gebelik, doğum kusurları, kanser ve stres tüp bebek tedavilerinde bilinen risklerdir.

Tüp Bebek Süreci

Tüp bebek yaptırmak için bazı süreçlerden geçilmesi gerekmektedir. Bu süreçlerin ilk başında bir uzman tarafından ön görüşmeler yapılır. Daha sonrasında tedavi içim muayeneler ve testler yapılması gerekmektedir. Sonrasında yumurta üretiminin arttırılması gerçekleşmektedir. Düzenli kontrollerin yapılması ve daha sonrasında çatlama iğnesine geçilmektedir. Bütün bunlardan sonra yumurta toplanır ve sperm ile birleştirilir embriyo oluşturulması saplanmaktadır. Oluşan embriyonun takibi yapılması gerekmektedir. En son olarak da anne rahmine embriyo transferi gerçekleştirilerek tedavi sonlandırılmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.