Kistektomi: Kist Alınması Ameliyatı
Gebelikte Grip ve Solunum Yolu Enfeksiyonları
Hamile bir bayanın kış hastalıkları olarak nitelendirilen soğuk algınlığı, grip ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanması, diğer insanlara göre çok daha büyük sorunlara yol açar. Çünkü hamile bayanların bu tip hastalıklarda tedavi olabilme seçenekleri daha az olduğu için bu dönemde ki rahatsızlıkları çok daha şiddetli bir şekilde geçirirler.
Hamilelikte anne adaylarının üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanmaları kabus gibidir. Bu dönemde çok hassaslaşan gebe kadınlar, her hapşırıkta ya da öksürükte bebeklerinin zarar göreceğinden endişe ederler. Bu endişelerinden dolayı da hastalanmak en büyük korkularıdır. Özellikle hamileliğiniz kış dönemlerine denk geliyorsa, size tavsiyemiz, bol bol C vitamini alarak vücudunuzun direncini arttırmanız olacaktır. Direnciniz ne kadar yüksek olursa bu hastalıklara karşı direnme eşiğinizde artacaktır.
Nezle ( Rinit )
Nezle hamilelik döneminde kadınları oldukça fazla rahatsız eder. Burun mukozasının tıkanması ya da sürekli olarak sıvı salgılaması gibi etkileri bulunmaktadır. Asla gebeliğin seyrini etkileyecek şiddetle bir rahatsızlık değildir. Sadece ufak tefek etkileri olan ve hamile bayanı bir nebze olsun yoracak bir hastalıktır. Nezleyi daha çabuk atlatabilmek için ıhlamur, bal vb. çay ve besinleri tüketmenizi tavsiye ederiz.
Sinüzit
Hamile bir bayan için yüz kemiklerinin içinde bulunan sinüsların tıkanması oldukça rahatsız edici olacaktır. Yüzünüzde bir dolgunluk hissi oluşacaktır ve durumun daha ileri gitmesinde ise ateş, halsizlik ve şiddetli baş ağrıları ile karşı karşıya kalma ihtimaliniz son derece normaldir. Bu durumda iken güçlü bir sinüzüt ilacı kullanamayacağınız içinde bir süre bu şiddetli rahatsızlığa maruz kalmak zorunda kalırsınız.
Orta Kulak Enfeksiyonu
Daha çok çocuklarda görülen bu rahatsızlık, yetişkin grupta en çok hamilelerin yakalandığı bir hastalıktır. Bu hastalıkta orta kulakta pü sıvısı birikir ve kişiye; baş ağrısı, kulak ağrısı, baş dönmesi, ateş ve şiddetli duyma güçlüğü sorunları yaşatır. Hamilelikten dolayı antibiyotik kullanamayacağınız için de bir süre bu şiddetli ağrılara maruz kalırsınız.
Faranjit
Bir tür boğaz enfeksiyonudur. En belirgin özelliği boğazda yaşanan yutkunma güçlüğü ve boğaz ağrısıdır. Bu hastalığa yakalanan bir kişi normalde antibiyotik ve gargara ile kısa sürede bu rahatsızlığı atlatabilir. Fakat konu hamile bir bayansa onun için sıkıntı daha çok olacaktır. Sadece gargara ve bitki çayları ile bu hastalığı yenmek zorundadır.
Bademcik İltihabı
Çocuk grupta daha çok görülen Bademcik iltihabı, maalesef ki olgun grupta da hamile bayanlarda da görülür. En kötü yan etkisi de hamile bayanın ateşinin de yükselmesine neden olmasıdır. Ateşin 38 dereceyi geçiyorsa hemen doktorunuza başvurmalısınız. Çok yüksek ateş bebeğiniz ve sizin içinde risk doğurabilir.
Larenjit ( Ses Teli İltihabı )
Öğretmen hastalığı olarak da bilinen, yüksek sesle iş yapan meslek gruplarının yakalandığı bir solunum yolu hastalığıdır. Gebelik döneminde de nadirde olsa görülen bir hastalık türüdür.
Bronşit
Göğsünüzü balgam kaplaması ve şiddetli öksürükle kendini gösteren bir rahatsızlıktır. Hamilelikte bronşite yakalanmak ciddi bir riske neden olabilir. Çünkü tedavisi oldukça zor ve yıpratıcı olabilir. Hamile bayanlar hamilelikleri boyunca sigara içmemelidirler ve sigara içilen ortamlardan da uzak durmalıdırlar. Bu hastalığa yakalanmamak için alabileceğiniz en iyi önlem bu olacaktır.
Zatürre
Normalde bir alt solunum yolu hastalığı olan Zatürre, aslında şiddetli üst solunum yolu hastalıklarından sonra, ciğerlerde oluşan hastalığa verilen isimdir. Hamile bir bayana bu tanı konulursa mutlaka hastaneye yatırılır ve tedaviye hastane ortamında devam edilir.
Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.