Hamile Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?
Göbek ve ödem nasıl ayırt edilmelidir?
Doğumdan sonra göbek önlenmesi için; hem doğum öncesinde hem de doğum sonrasında dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Peki göbek ve ödem nasıl ayırt edilmelidir?
Doğum sonrasında, kadınların gebelik boyunca almış olduğu kilolar daha çok ortaya çıkar. Özellikle göbek çevresinde toparlanmış olan yağlar, hem kötü bir görüntü ortaya çıkmasına hem de bireylerin rahatsız olmasına neden olabilir. Bu gibi durumlar sonucunda; doğum sonrası göbek nasıl önlenir, nelere dikkat etmek gerekir, göbek ve ödem nasıl ayırt edilmelidir, gibi konuların bilinmesi gerekli olmuştur.
Doğumdan sonra göbek önlenmesi için; hem doğum öncesinde hem de doğum sonrasında dikkat edilmesi gereken durumlar vardır.
Bu durumlar:
Başlıca dikkat edilmesi gereken durumlar bu şekildedir.
Bilinmesi gerekir ki, genel olarak sadece dikkat etmek göbek oluşumunu önlemeye ve gidermeye yetmez. Uygulanması gereken yöntemlerin de bilinmesi gerekir.
Gerek hamilelik esnasında, gerekse doğum sonrasında dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Anne adayları, yalnızca göbek oluşumunu gidermeye yönelik olarak hareket etmemelidir.
Bebeğin sağlığı ve gelişimi ile anne adayının (annenin) sağlığı ve gelişimi de oldukça önemlidir. Doktorların önerisine bağlı olarak besin tüketimi ve besin miktarı belirlenir, bu şekilde beslenme olmalıdır. Ayrıca doğum esnasında ve sonrasında kolaylık sağlamak amacıyla spor yapmaya önem verilmeli, bu şekilde bir de göbek oluşumunun önlenmesi sağlanmalıdır.
Bu durumlara ek olarak bilinmesi gerekir ki, karın kısmının altında bulunan her birikim ve görünüm ‘göbek’ olarak ifade edilmez. Doğum sonrasında ödem oluşması da söz konusudur. Ödem ve göbeğim ayırt edilmesi ve buna bağlı olarak önlenmesi gerekir.
Göbek oluşumu ve ödem oluşumu arasında belirgin farklar olmakla birlikte, ortaya çıkan görünüm ve görünüm yeri nedeniyle sıklıkla karıştırıldıkları gözlemlenir. Göbek oluşumu zaman içerisinde ve yavaş yavaş gerçekleşirken, ödem oluşumu bir anda ve hızlı olarak gerçekleşir.
Göbek oluşumunda tüketilen besinlerin ve bu besinlerin içeriği etkili olurken; ödem oluşumunda sağlık sorunları, stresli zamanlar, beslenme niteliği gibi, çok daha fazla durumun etkisi söz konusudur. Göbek oluşumunu önlemek amacıyla sporlar yapılmalı, beslenmeye dikkat edilmeli ve belirli bir zaman süreceğini kabul etmek gerekir. Ancak ödem oluşumunda böyle bir durum söz konusu değildir.
Ödemi önlemek amacıyla bitki çayları yapılabilir, doktor tarafından önerilen ilaçlar kullanılabilir. Bu durumlar sağlandığı zaman ise kısa süre içerisinde (ortalama olarak bir hafta) ödem oluşumunun giderildiği gözlemlenir. Kadınlar, bu durumlara bakarak ödem mi yoksa göbek mi olduğu konusunda fikir sahibi olabilir.
Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.