Anne Karnındaki Bebek En Çok Hangi Haftalarda Kilo Alır?

Gebelikte Bebeğin Kilosu Neye Bağlıdır?

Gebelikte bebeğin kilo almasını etkileyen çok çeşitli sebepler vardır. Ancak bu sebeplerin en önemlisi beslenmedir. Anne nasıl beslenirse bebeğin kilo alım süreci o şekilde ilerler. Bu nedenle gebelikte bebeğin kilosu, annenin beslenmesine bağlıdır.

Anne Karnındaki Bebek En Çok Hangi Haftalarda Kilo Alır?

Bebeğin anne karnına yerleşmesi ile birlikte, bebek gelişmeye başlar. Bu gelişim süreci tam olarak 9 ay sürmektedir. 9 ay boyunca bebek, vücudunun gelişimini tamamlayarak dünyaya gelir. Bu gelişim süreçlerinden biri de kilo alımıdır. Bebeğin anne karnında kilo alması önemli bir süreçtir.

Çünkü yeteri kadar kilo almayan bebeklerde komplikasyon oluşumu görülmektedir. Bebeğe doğru şekilde kilo aldırmak, annenin görevidir. Anne, doğru şekilde ve doğru zamanda beslendiği sürece bebeğine kilo aldırabilir. Peki anne karnındaki bebek en çok hangi haftalarda kilo alır? Bu haftalarda nasıl beslenmek gerekir? Birçok anne adayının merak ettiği bu konulara dair her detay aşağıda anlatılmıştır.

Bebek En Çok Son 3 Haftada Kilo Alır

Anne karnındaki bebek en çok hamileliğin son 3 haftasında kilo alır. Bebek, son 3 haftaya gelene kadar vücut gelişimini tamamlar. Böylece erken doğum durumuna karşı hazırlıklı olur. Bundan sonraki 3 haftada ise kilo alımı artmaya başlar. Anne adayı, doğuma 3 hafta kala yediklerine daha fazla dikkat etmelidir. Kilo alımının normal bir şekilde ilerlemesi açısından beslenme çok önemlidir. Bir bebek 3 kg. olarak dünyaya geliyorsa bu 3 kilonun 2’sini son üç ayda almış olur.

Gebelikte Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Gebelikte bebeğe kilo aldıran besinler şunlardır:

  • Bakliyatlar
  • Yeşil yapraklı sebzeler
  • Kuruyemişler
  • Tahıllar
  • Süt ve süt ürünleri
  • Meyveler

Bu besinler, bebeğinizin kilo almasına yardımcı olacaktır. Gebe olanların, bu besinleri özellikle de son haftalarda tüketmeleri gerekir.

Bebeğin Kilo Almasına Engel Olacak Besinler Nelerdir?

Bebeğin kilo almasını sağlayan besinler kadar kilo almasına engel olan besinler de vardır. Bu besinler şunlardır:

  • Hamur işleri
  • Börek
  • Kızartma
  • Patates
  • Çörek

Gibi yağlı ve ağır besinler, bebeğin kilo almasına engel olur. Bunun için gebelik boyunca bu tür besinleri kendinizden uzak tutmanız gerekir.

Gebelikte Bebeğin Kilosu Neye Bağlıdır?

Gebelikte bebeğin kilo almasını etkileyen çok çeşitli sebepler vardır. Ancak bu sebeplerin en önemlisi beslenmedir. Anne nasıl beslenirse bebeğin kilo alım süreci o şekilde ilerler. Bu nedenle gebelikte bebeğin kilosu, annenin beslenmesine bağlıdır. Bunun yanı sıra genetik faktörler de yine bebeğin kilo alımını etkileyen bir diğer husustur. Doğru bir kilo alımı için doğru beslenme şarttır.

Gebelikte Nasıl Beslenmek Gerek?

Beslenme, yaşamın her alanında gerekli bir durumdur. Ancak gebelikte beslenme, çok daha önemlidir. Bebeğin sağlığını ve kilosunu belirleyen en önemli unsur, beslenmedir. Bundan dolayı nasıl beslenirseniz, bebeğiniz ona uygun şekilde kilo alacaktır.

Beslenme konusunda uzmanların tavsiyelerine kulak asmak gerekir. Hatta gebeliğe özel bir menü isteyebilirsiniz. Böylece daha dengeli ve de sağlıklı beslenmiş olursunuz. Burada önemli olan bebeğin son haftalarda kilo aldığını ve bu haftalardaki beslenmenin daha dikkatli yapılması gerektiğini bilmenizdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.