Tüp Bebek Sonrası Hamilelik
Bebekler İçin Organik Gıdalar
Organik gıdalar, doğal yollar ile üretilmesinden dolayı bebeklerin gelişimleri üzerinde oldukça etkilidir. Fakat son dönem içinde her şeyin içinde katkı maddesi olması bebeklerin hem gelişimlerini engellerken, sağlıklarının da olumsuz yönlerde ilerlemesine neden olur. Bu yüzden bebeklerin gelişim süreçlerinde organik gıdaların kullanımlarına bir hayli dikkat edilmesi gerekir.
Organik Tarım
Organik tarım, ekolojik sistemlerin temelinde olmaktadır. Bu üretim şeklinde bilinmesi gerekenler;
Organik Tarımın Bebeklerde Önemi
Organik tarım, bebekler için oldukça önemli yapıda olmaktadır. Bu açıdan farklı yapıda birçok araştırmalar yapılmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda kimyasal madde üretiminin ortalama olarak 400 milyonun da üzerinde olduğu belirlenmiştir. Tabi ki yapılan araştırmalarda insan bedenleri incelenecek olduğu zaman her insanda ortalama olarak üç yüzden fazla da kimyasal madde bedenlerde olduğu belirlenmiştir. Bu kadar farklı yapıda olan kimyasal maddelerin bir kısmı bedenlerde depolanırken bazıları da hormon sistemi içinde depolanarak bedenler üzerinde bir hayli zararlı olmaktadır.
Hormon sistemleri üzerinde böylesine bozulmaların olması, üreme sayesinde beden gelişimlerini de etkilemektedir. Kimyasal doğum anormallikleri şeklinde meydana gelen durumlar davranışlarda, sakatlıklarda, bazı kanser hücrelerinde, çocuklarda oluşan bağışıklık sistemi gibi problemler dikkatleri çekmektedir.
Bebekler anne karnında cenin hallerindeyken annenin beslenmesinden dolayı dahi kimyasal maddelere maruz kalabilir. İnsanların bedenlerine bazı zararlı yapıda olan mikroorganizmalar, ağır metaller gibi durumlar ile mücadele eden ilaçlar, yiyecekler ve içecekler, gıdaya bulaşmış olan zararlı kimyasal maddeler emzirme sırasında ya da anne karnında olan bebeklere de bulaşma gösterebilir. Böyle nedenlerden dolayı anne adayları hamile olduklarını öğrendikleri andan itibaren annenin yedikleri ya da içtikleri yiyecekler, anne ve bebeklerin sağlıklarını olumsuz yönde etkilemektedir. Annelerin hem hamile oldukları dönemlerde hem de bebeklerini emzirdikleri dönemlerde yemelerine ya da içmelerine dikkat etmiyor oluşları bebeklerin zaman geçtikleri anlarda dahi sağlık sorunları ile karşılaşmalarına neden olur. Sağlık sorunlarının olumsuz yönde etkilenmesinin zeminlerini oluşturacak anlar olmasından dolayı bir hayli dikkat edilmesi gerekir.
Bebeklerin beden yapıları büyüklere oran ile daha savunmasız ve bu durumlara daha açık haldedir. Bundan dolayı da annelerin hamile olduklarında ya da bebeklerini emzirmeye başladıkları anda dahi her an her iki tarafın sağlıklarının düzgün tutulması için organik besinlerin tercih edilmesi gerekir. Bir yandan da yapılan araştırmalara bakılacak olunursa organik yapıda olan tüm sebze ve meyveler diğerlerine oranla daha uzun süre muhafaza edilmesi de sağlanacaktır. Lezzetler ve tazelikler bu şekilde daha iyi korunması da yapılacaktır. Organik olarak üretilen yiyeceklerin ve içeceklerin dolaylı yollardan yararı da yerini almaktadır. Bu yöntemlerden bir tanesi de doğaya zararı olan kimyasalların doğadan uzak kalmasını sağlamaktır.
Organik Beslenmenin Avantajları
Organik beslenme hem bebekler için hem anneler için hem de doğa için bir hayli önemli olmaktadır. Organik beslenmenin avantajlarının neler olduğuna bakılacak olunursa;
Bebeklerde Organik Ürün Kullanımı Zamanları
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF tarafından bebeklerin ve annelerin organik ürün kullanım sürelerinin oldukça önemli olması dile gelmiştir. Her şeye dikkat edilerek yapılması hem anne hem de bebeklerin sağlıkları için oldukça önemli olmakta. Sadece bir alanda değil her alanda etkilerinin olmasından dolayı inorganik ya da zararlı yapıda olan ürünleri tüketmek yerine doğal olan ürünleri tüketmek konusunda fayda olmaktadır. Yapılan araştırmalara ve bu örgütler tarafından verilen zamanlara göre örgütler bebekler doğdukları andan itibaren direk anne sütü ile beslenmesi gerektiğini dile getirmektedir. Ve bundan dolayı bebekler ne kadar çok annelerini emerse o kadar da hızlı gelişimlerini sağlayacaktır. Anneler nasıl beslenirlerse bebeklerine onlar geçecek olmasından dolayı anneler bebeklerine hamile oldukları an ve onları emzirmeye devam ettikleri sürece organik olarak beslenmelerine dikkat etmeleri gerekir. Anneler ilk altı ay boyunca sadece bebeklere de anne sütü vermesi gerekir. Bebeklere emzirmenin altıncı ayının sonunda artık ek olarak besin takviyeleri de yapabilirler. Bu yapılan besin takviyelerinin hepsinin organik yapıda olmasına da dikkat edilmesi gerekir. Her ne kadar anneler bebeklerinin altıncı ayından itibaren ek takviye yiyecekler vermeye başlamış olsalar bile emzirmelerini çocukların iki yaşlarına kadar da devam ettirmeleri gerekir. Anne kendi sağlığı için normalde bir ömür boyu organik gıdalar ile beslenmesi gerekirken bebekleri için de iki yaşlarının sonuna kadar emzirip çocuklarını sütten kesene kadar organik gıdalara dikkat edilmesi gerekir. Altıncı aydan itibaren çocuklar organik gıdalar ile beslenme şekillerine başlayarak emmeyi kestikleri an dahil olmak üzere istedikleri an takviyelere de devam etmeleri önerilir.
Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.