Vajinismus Nedir ve Neden Görülür? Nasıl Tedavi Edilir?
Uçuk Nedir?
Uçuklar cildin yağlı olmasına ve sizin psikolojik durumunuza bağlı olarak ortaya çıkan ciltte oluşan kızarıklar olarak tanımlanmaktadır. Stresli ve gergin olduğunuz zamanlarda ise uçukların ortaya çıkması çok daha hızlı olacaktır. Uçukların ortaya çıkmasına sebep olan unsur ise virüsler olarak tıp dünyasında yer almaktadır. Virüslerin ortaya çıkarmış oldukları bu virüsleri ortadan kaldırmak için ise ilaçlar kullanabilir veya bunun yerine mümkün olduğu kadar stresten uzak bir hayat sürebilirsiniz.
Uçukların oluşması için öncelikle virüslerin vücuda girmesi ve zaman içinde kendisini kopyalayarak çoğalması gerekir. Bu süre içinde ise dışarıdan herhangi bir etki ortaya çıkmaz. Fiziksel olarak görünmediği için de uçuğun gelişme sürecini anlamak ve ilaç kullanmaya başlamak ne yazık ki mümkün değildir. Cildin uzun süre güneş altında kalması da güneş ışınlarını doğrudan almasına sebep olacağı için cilt üzerinde uçuk oluşmasına sebep olabilir. Güneş gibi etkenlerin yanında ise alkol tüketimi de uçuk oluşmasına sebep olan etkili unsurlar arasında yer alıyor.
Herpes Virüsü Nedir?
Herpes virüsü ise bahsetmiş olduğumuz uçukların genital bölge ve çevresinde ortaya çıkmasına sebep olan unsurdur. Genital bölgede oluşmuş olan uçuk türleri diğerlerine göre çok daha geç süre içinde iyileştiği için ise rahatsız edici boyutlara kısa süre içinde ulaşabilir. Genital bölgede uçuk çıkması halinde tıp alanında kullanılmakta olan uçuk ilaçları denenmesi gereken tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Eğer ilaç kullanmanıza rağmen uçuklar uzun süre boyunca iyileşmiyor ve her geçen gün daha da kötü bir hal almaya başlıyorsa mutlaka uzman bir doktorun görüşlerini almanız gerektiğini de belirtmek isteriz. Herpes virüsünün sebep olduğu genital uçuklar vücutta oluştuğu zamanlarda çocuk sahibi olmak isteyen anne ve babalar için çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Uzman doktorların yapmış oldukları açıklamalara bakacak olursak genital uçuk varsa, ilişkiye girmemek gerekiyor.
Herpes Uçuklarının Tipleri Nelerdir?
Her virüs tipinde olduğu gibi Herpes uçuklarına sebep olan virüslerin de çeşitli türleri vardır. Bu şekilde farklı türlerin bulunması ise net bir tedavinin ortaya konmasına engel olan en önemli sorunlar arasında yer almaktadır. Çünkü virüsler de aynı bakterilerde olduğu gibi sürekli olarak gen aktarımı yaparak vücuda alınan ilaçlara karşı dayanıklılık gösterebilirler. Böyle durumlarda tedavi uygulamak için ise çok çeşitli yöntemleri uygulamak gerekir. HSV Tip 2 olarak da bilinmekte olan uçuk türü ülkemizde ve dünyada en çok ortaya çıkan hastalıklar arasında yer almaktadır. Amerika’da yapılmış olan bir açıklamaya göre bu tipe ait olan virüslerin insanlarda bulunma ihtimali %20 civarındadır. Bu konuya bir çözüm getirmek için ise tıp dünyasında yer alan bilgili kişiler sürekli olarak yeni yöntemler ortaya koymaya devam ediyor.
Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Anlaşılır?
Virüs bulaşmış olan kişilerin genital bölgelerinde zaman içinde kaşıntı ve küçük kızarıklıklar oluşmaya başlar. Oluna bu durum sonrasında ise sürekli olarak kaşınması ile devam eder. Bunun yanı sıra ise bazı kişilerde virüs herhangi bir şekilde tepki vermez ve vücut içinde gelişmeye devam eder. Virüsü bulunduran kişilerin %40’ı belirtiler gösterirken bunula beraber %60’lık büyük bir oran da herhangi bir etki ile karşılaşmadığı için ne yazık ki virüs taşıdığını anlayamaz ve bu şekilde sürekli olarak virüslerin sayısının artmasına sebep olabilir.
Herpes Virüsü Ortaya Çıktıktan Sonra Uygulanması Gerekenler Nelerdir?
Bahsetmiş olduğumuz bu virüs tipi sürekli olarak kendini tekrar edebileceği için tedavi konusunda oldukça hassas davranmak gerekiyor. Vücut direncinizi yüksek tutmak, virüslerden korunmak için en etkili yöntemler arasındadır. Çünkü dışarıdan alınacak olan ilaçlar virüslere karşı pek fazla etki gösteremeyebilir. Fakat vücutta bulunmakta olan bağışıklık sistemi kendi kendine bu hastalıklar ile mücadele edebilir. Bu yüzden de bağışıklık sisteminizi geliştirmek için beslenmenize dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. Spor yapmak ve dengeli beslenmek de doktorların tavsiye ettiği yollar arasında yer alıyor. Vücuda bulaşmış olan virüsleri yenebilmek için vücudun ihtiyacı olan vitamin, mineral, protein gibi maddeleri içeren besinleri sık sık tüketmeniz sizin için oldukça avantajlı olacaktır. Sigara, alkol ve buna benzer zararlı maddelerin kullanımı da vücut direncini zaman içinde azalttığı ve organlara zarar verdiği için kullanılmaması gereken unsurlar arasında yer alıyor. Virüsle baş etmek ve kısa süre içinde tedavi olmak için zararlı alışkanlıkları bir kenara bırakmalı ve bu şekilde hayatınıza devam etmelisiniz.
İlişkiler Sırasında Dikkatli ve Dürüst Olun
Herpes virüsü temas yolu ila başka insanlara da bulaşabilir. Genital bölgede ortaya çıkan bu virüsün bulaşmasına sebep olan en büyük etkenlerden bir tanesi de cinsel ilişkidir. Cinsel ilişki sırasında karşı tarafa dürüst olmazsanız, kısa süre içinde bu virüsün yayılmasına sebep olabilirsiniz. Bu yüzden de kendi adınıza oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Bahsettiğimiz virüsler sizden karşı tarafa geçebileceği gibi aynı zamanda karşı taraftan size de bulaşabilir.
Gebelik Sırasında Yaşanılan Herpes Uçukları
Ülkemizde yapılan araştırmalara göre her 20 kadından 1 tanesinde gebelik sırasında Herpes virüsü ortaya çıkıyor. Böyle durumlarda ise fazla vakit kaybetmeden doktor tavsiyesi almalı ve kısa süre içinde tedaviye başlamalısınız. Çünkü virüs etkisini gösterirken doğum yapmak veya vücutta açık yara oluşturmak, bulaşıcılık açısından büyük riskler taşıyabilir. Bebeğinizin ve kendi sağlığınız için bu konuda hassas davranmanız oldukça önemlidir. Virüsün, bebeğe rahim içindeyken geçme ihtimali oldukça düşük olduğu için bu konuda endişe etmenize gerek yok. Fakat yine de uçuk problemleri varsa bu konuda acilen tedavi olmanız gerekiyor. Sağlıklı günler dileriz.
Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.