İKİNCİ TÜP BEBEK DENEMESİ İÇİN EN UYGUN DÖNEM NE?

Başarısız Tüp Bebek Tedavisinden Sonra Ne Kadar Beklemeli?

Çeşitli faktörlere bağlı olarak, tüp bebek tedavisinde her zaman başarı elde etmek mümkün olamayabiliyor. Peki ikinci bir deneme için ne kadar beklemek gerekiyor?

İKİNCİ TÜP BEBEK DENEMESİ İÇİN EN UYGUN DÖNEM NE?

Teknoloji ve günümüzün şartları ile gelişen tüp bebek tedavisinde başarı şansı her geçen gün artıyor. Ancak çeşitli faktörlere bağlı olarak, tüp bebek tedavisinde her zaman başarı elde etmek mümkün olamayabiliyor.

Tüp bebek tedavisi, doğal birleşme yolu ile gebe kalamayan kadınların gebe kalmasına yardımcı olmak için sunulan yardımcı üreme tekniğidir. Bazı durumlarda sperm ve yumurta normal şartlar altında döllenmemektedir. Ek kullanılan yardımcı üreme teknikleri sayesinde bu sorunlara çözüm bulmak mümkün olur. Birçok durumda tüp bebekten önce aşılama yöntemi önerilir. Aşılamanın sonuç vermemesi durumunda bu yönteme başvurmak faydalı olabilir.

Öncelikle yaş faktörü çok önemlidir.35 yaşından ileri olan anne adayları için ise ilk denemede başarısızlık söz konusu olduğunda bir adet döneminden sonra yeniden tedaviye başlanması mümkündür. Tüp bebek tedavisinde alınan olumsuz sonuçların oranlamasına bakıldığın da anne adayının yaşına bağlı olarak değişmektedir. Yapılan tetkikler ve laboratuvar çalışmaları ile kısırlık sebepleri ve yumurtalık rezervlerinin durumuna göre başarı oranı belirlenmektedir. Çiftler, bu beklenti ile tedaviye başlamalıdır. İlk yapılan tüp bebek uygulamasın da başarısızlık olması, diğer denemelerde de başarısızlık olacağı anlamına gelmez ancak yardımcı üreme yöntemlerinde yüzde yüz başarı oranının olmadığının bilinmesi oldukça önem teşkil etmektedir.

Başarısız ilk tüp bebek denemesi olan çiftlerin maddi ve manevi olarak yeniden tedaviye hazır hissetmesinden sonra 2-3 ay içerisinde yeniden tedaviye başlanabilir. Ancak anne adayının yaşı 35’ten küçük ise verilen ara daha uzun olabilir. Fakat anne adayı 35 yaşından büyük ise bir adet döngüsünden hemen sonra tedaviye yeniden başlamak gerekmektedir” diye konuştu.

Başarısızlıkla sonuçlanmış tedaviler de bilinen en net bilgi; anne adayının yaşı ilerledikçe gebe kalma şansının azaldığıdır. Bu sebeple anne adayı yumurtalık rezervlerinin yaş ile birlikte azalması sonucunda gebe kalma şansı düştüğünden, başarısız bir denemeden sonra tedaviye uzun süre ara verilmez. En kısa süre ile takip eden en yakın zamanda tedaviye devam etmelidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.