Menopozda D Vitamini Takviyesi
Deri Altı Çubuklar (İmplantlar) Nedir ve Neden Kullanılır?
Doğum kontrol yöntemlerinden biri olan deri altı çubuklar, cilt altına yerleştirilen küçük çubuklar olarak bilinmektedir. Bu küçük çubuklar cilt altına yerleştirilir ve yerleştirilen çubuklar aracılığıyla her gün salgılanan hormon yumurtlamayı engeller. Deri altı çubukların çıkarılıp takılması, cerrahi operasyon aracılığıyla gerçekleşmektedir.
Deri altı çubuklar en güvenilir koruma yöntemlerinden biri olmaktadırlar. Bu işlem sonrası kullanım süresi kullanılan markaya göre değişiklik göstermektedir. Genellikle üç yıl boyunca doğum kontrolünde etkili olduğu bilinmektedir. İmplantın boyutu 4 cm uzunluğunda ve 0,2 cm çapındadır. Deri altı çubukları yerleştirme operasyonu oldukça kısa sürede gerçekleşen basit bir yöntem olmakla birlikte bir uzman tarafından yerleştirilmesi gerekmektedir.
Gebelik, yumurtalıklardaki yumurta hücresinin gelişmesiyle meydana gelmektedir. Deri altı çubuklar ise bu yumurta hücrelerinin gelişmesini engellemek yoluyla gebeliği önlemektedir.
Deri Altı İmplantlar Gebeliği Nasıl Önler?
Kadın vücudunda her ay yumurtalıklar olgunlaşıp regl döngüsü aracılığıyla dışarı atılmaktadır. Döllenmenin meydana gelmesi durumunda ise adet döngüsü gerçekleşmez. Yumurta hücresinin gelişip atılmasını sağlayan deri altı çubuklar aracılığı ile gebelik önlenir. Sperm olarak bilinmekte olan erkek tohum hücrelerinin rahime girmesini önleyen deri altı implantlar rahim ağzında bulunan salgıyı koyulaştırırlar. Deri altı çubukların olumlu yanları ise şunlardır;
Her yöntemde olduğu gibi deri altı çubuklarında da birtakım olumsuz yanlar bulunmaktadır. Bu olumsuz yönler ise başlıca şu şekilde sıralanmaktadır;
Cilt Altı İmplant Kullanımı İle İlgili Önemli Bilgiler Nelerdir?
Deri altı çubukların yerleştirilmesi durumu meme kanserine sahip kadınlar ile hangi sebeple gerçekleştiği belli olmayan vajinal kanamaları olan kadınlarda uygulanamamaktadır. Bebek emziren annelerde ilk altı ay uygulanmaması önerilmektedir. Tüm bunların yanı sıra karaciğer hastalıkları ile tüberküloz, hipertansiyon durumlarına sahip olan kişilere deri altı çubukları yerleştirilememektedir.
Kişide safra kesesi taşları bulunması, şeker hastalığı ile guatr görülmesi durumları bu doğum kontrol yöntemini uygulamak için herhangi bir engel teşkil etmez.
Kişinin düşük gebelik gerçekleştirmesi veya kürtaj yaptırmış olması durumları kişinin cilt altı implant kullanımına başlayabilmesi için herhangi bir engel teşkil etmemektedir. Damar tıkanıklığı problemi yaşamış olan kişilerin de cilt altı implantı kullanmasında herhangi bir problem olmamaktadır.
Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.