Bebekler Neden Ellerini Yumruk Yapar?

Yeni Doğan Bebek Neden Elini Yumruk Yapar?

Yeni doğan bebekler elleri yumruk şeklinde doğarlar. Bu durum son derece normaldir. Ellerinin açılması ise birkaç ayı bulabiliyor. Bu durumla baş başa kalan ebeveynlerin kesinlikle endişelenmesine gerek yoktur.

Bebekler Neden Ellerini Yumruk Yapar?

Bebeklerin enden ellerini yumruk yaptığı her dönemde merak edilen konular arasına girmiştir. Genel olarak ebeveynlerin paniklemesine neden olan bu durum, son derece normaldir. Bebeklerin ellerini yumruk yapması sinir yapıları ile alakalı bir durumdur. Henüz yeni gelişmeye başlayan sistem nedeniyle bebekler ellerini yumruk yaparlar.

Bebeklerin ellerini yumruk yapmasının en temel nedeni beyin ve vücut arasındaki sinir yapısının gelişmemesiyle alakalıdır. Bu gelişim birkaç ay sürebildiği gibi birkaç senede sürebilir. Bebeklerin ellerini yumruk yapması tam anlamıyla doğal bir süreçtir. Genel olarak bu hareket istem dışı gerçekleşir. Zamanla beyin fonksiyonları yerine oturmaya başladığında ise bebeklerin ellerini yumruk yapma gibi durumları kendi iradeleriyle gerçekleşir.

Bebekler Mama Yerken Neden Ellerini Yumruk Yapar?

Bebeklerin mama yedikleri sırada da ellerini yumruk yaptıkları görülebiliyor. Bu durum ile karşılaşan ebeveynlerin paniklemesine gerek yoktur. Çünkü sinir yapısının henüz gelişmemesi nedeniyle elleri, istemsiz olarak kasılmaya başlar. Beyin fonksiyonları gelişimini tamamlamaya başladığında ise bu durum ortadan kalkar.

Yeni Doğan Bebek Neden Elini Yumruk Yapar?

Yeni doğan bebekler elleri yumruk şeklinde doğarlar. Bu durum son derece normaldir. Ellerinin açılması ise birkaç ayı bulabiliyor. Bu durumla baş başa kalan ebeveynlerin kesinlikle endişelenmesine gerek yoktur. Çünkü bebeklerin beyin, eklem ve sinir sistemlerinin gelişmesi belli bir süreyi kapsıyor.

Yeni doğan bebeklerin eklem, sinir ve beyin fonksiyonları henüz gelişimini tamamlamadığı için elleri yumruk şeklinde oluyor. Sitemin oturması ve düzene girmesi ise birkaç ayı kapsayabiliyor.

2 Aylık Bebek Neden Elini Yumruk Yapar?

2 aylık bebeklerin beyin ve vücutları arasındaki sinir yapısı henüz oturmaz. Bu yapının gelişmesi birkaç ayı bulabilir. Sinirler gelişmediği için eklemler otomatik bir şekilde kasılma gösterir. Buna 2 aylık bebekler tepki gösteremez.

El parmakları beyinden habersiz bir şekilde çalışmaya başlar. Bu da otomatik olarak parmakların kapanmasına neden olur. Ancak beyin ve vücut arasındaki sinir yapısı tam anlamıyla geliştiğinde ellerin otomatik yumruk olması ortadan kalkar.

Bebeklerin Ellerini Yumruk Yapması Açlık Mı Tokluk Mu?

Bebeklerin karınlarının aç olup olmadığını ellerini yumruk yapmalarından da anlaşılabilir. Sinir yapısıyla alakalı olan bu durumda bebeklerin kendi iradelerine yönelen bazı durumlarda ortaya çıkabiliyor. Bebeklerin ellerini yumruk yaparak ağızlarına götürmesi, onların aç olduklarını gösterir. Ellerini yumruk yapıp ağzına götüren bir bebeğin emzirilmesi gerekiyor.

Bebekler Ellerini Ne Zaman Açar?

Bebeklerin ellerini ne zaman açtıkları da merak edilenler arasında yer alıyor. Yeni doğan bebeklerin elleri yumruk şeklinde kapalıdır. Bu durum ilerleyen zamanlarda belli dönemlerde değişmeye başlar.

Bebekleri ellerini şu dönemlerde açarlar;

  • 2. ayın sonunda.
  • 3. aydan sonra.
  • 4. ay tam açarlar.

2. ayın sonunda ellerini açmayan bebekler 3. aydan sonra kesin olarak açarlar. 4. ayın sonlarına doğru gelindiğinde ise sinir yapısı gelişimini tamamlar. Bu dönemde ise bebekler kendi iradeleriyle ellerini açıp kapatabilirler.

Bebekler Neden Ellerini Yumruk Yaparak Ağızına Sokar?

Bebeklerde en sık görülen durumlardan birisi ellerini ağızlarına sokmalarıdır. Her dönemde bu durum bebeklerde yaşanır. Yeni diş çıkarmaya başlayan bebeklerde de bu durum çok sık bir şekilde görülür. Ancak 2-3 aylık bebeklerde sıkça merak edilen bir konu olmuştur.

2-3 aylık bir bebeğin ellerini yumruk yaparak ağızına sokması, bebeğin karnının aç olduğunu gösterir. Ellerini anne memesi yerine koyan bebekler, ellerini sıkarak ağızlarına götürürler. Bu durum onların karınlarının aç olduğunun göstergesidir. Bu sebepten dolayı elini yumruk yapıp ağızına götüren bebeklerin emzirilmesi gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

#hamileykenben

Hamilelik fotoğraflarınızı İnstagram'da #hamileykenben hashtag’i ile paylaşın, anasayfamızda size ve bebeğinize yer verelim :) Fotoğraflarınız editör onayından sonra sitemizde yer almaktadır.

MAİL ABONELİĞİ
Bu site, sağlık hizmeti vermemektedir, sitedeki bilgiler tıbbi bir öneri yerine geçmez ve sadece bilgi amaçlıdır. Hastalıkların tanı ve tedavileri yalnızca uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilebilir.